Ναυαγοσώστες, Σχολές, Δήμοι, Ξενοδοχεία, συνθήκες στην Ελλάδα

Συνθήκες Εργασίας & Εκπαίδευσης των Ναυαγοσωστών στην Ελλάδα.

Απατεωνιές με Γαλάζιες Σημαίες & Ναυαγοσωστικές Καλύψεις στην Ελλάδα

Ορισμένοι ΔΗΜΟΙ & Ορισμένες ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΙΚΩΝ ΚΑΛΥΨΕΩΝ υπεύθυνοι για ΑΛΧΗΜΕΙΕΣ στις ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Blue-Flag_logo

Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά τρυκ των ελληνικών Δήμων, είναι όλη αυτή η αλχημεία που συμβαίνει πίσω από το φαινόμενο της πιστοποίησης της «Γαλάζιας Σημαίας» για τις δημοτικές παραλίες σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Γιατί οι ΔΗΜΟΙ κυνηγάνε την «ΓΑΛΑΖΙΑ ΣΗΜΑΙΑ»;

Η Γαλάζια Σημαία πιστοποιεί μια σειρά από υπηρεσίες σε κάθε παραλία που αναρτάται. Ανάμεσα σε αυτές τις υπηρεσίες, είναι και η υπηρεσία της ναυαγοσωστικής υποστήριξης με, ή δίχως ναυαγοσώστη, απλά δηλαδή με την παρουσία ναυαγοσωστικού υλικού /εφοδιασμού επί αυτής, άνευ της παράλληλης παρουσίας εργαζόμενου ναυαγοσώστη, που δεν κρίνεται αναγκαία  (κατ’ εμάς κρίνεταιgalazia[1] αναγκαία γιατί δε γνωρίζουμε πράγματι ποιος πρόκεται να χειριστεί κατάλληλα τον κείμενο ναυαγοσωστικό εξοπλισμό επί αυτής)

Έτσι η Γαλάζια Σημαία πιστοποιώντας μια σειρά από υπηρεσίες προς τους ενδιαφερόμενους τουρίστες, επιτρέπει:

α) στους εκμεταλλευόμενους αυτές τις παραλίες, ξενοδόχους, ενοικιαστές διαμερισμάτων, ανακλήντρων / ξαπλωστρών,κατόχους εστιατορίων /μπαρ κ.λ.π. να έχουν υψηλότερες τιμές από ότι παραλίες δίχως Γαλάζια Σημαία.

β) στους Δήμους με τη σειρά τους να ζητάνε περισσότερα χρήματα εις τους διαγωνισμούς πλειστηριασμών εκμετάλλευσης των παραλιών αυτών, από τους διάφορους ιδιώτες επιχειρηματίες που θα επιχειρήσουν σε αυτές, δηλαδή σε ξενοδόχους, ξαπλωστιέρηδες κ.λ.π.

Η ΚΟΜΠΙΝΑ πίσω από τη ΓΑΛΑΖΙΑ ΣΗΜΑΙΑ

Αρκετοί Δήμοι έχουν φροντίσει πράγματι οι παραλίες τους να αξίζουν στα αλήθεια για την κάθε πιστοποίηση που θα λάβουν από την Γαλάζια Σημαία. Άλλοι όμως κάνουν διάφορες κομπίνες για να καταφέρουν να τις παραλάβουν ομοίως. Ορίστε μερικές:

α. Αντί να διαθέτουν ναυαγοσωστικό εξοπλισμό σε κάθε μία από αυτές τις παραλίες, όπως θα όφειλαν, απλά κατέχουν 1 και μόνον εξοπλισμό, τον οποίο κουβαλούν σε κάθε διαφορετική παραλία που πρόκειται να λάβει πιστοποίηση, τον φωτογραφίζουν επί της κείμενης αυτής θέσης, και κατόπιν αποστέλλουν τις φωτογραφίες αυτές στην «Γαλάζια Σημαία» ζητώντας την πιστοποίηση της· (για όσους δε γνωρίζουν η πιστοποίηση της Γαλάζιας Σημαίας δε γίνεται πάντοτε με επιτόπιο έλεγχο, αλλά με αποστολή φωτογραφιών από τους ενδιαφερόμενους Δήμους προς τη «Γαλάζια Σημαία»· άρα κάθε Δήμος κάνει στην ουσία «ό,τι θέλει», αν το θέλει, δηλαδή με ένα και μόνο φωτογραφικό σέρβις, μιας και μόνο παραλίας, κι ενός και μόνο εξοπλισμού, μπορεί να «καλύψει», στα χαρτιά, καμιά δεκαριά παραλίες, με ανύπαρκτους εξοπλισμούς)

β. Ενίοτε Δήμοι που συνεργάζονται με εταιρίες ναυαγοσωστικών καλύψεων, γνωρίζοντας πως ο έλεγχος της «Γαλάζιας Σημαίας» καταφτάνει εντός ολίγων ημερών στο χώρο τους για έλεγχο τί κάνουν; ζητούν από μια εταιρία ναυαγοσωστικών καλύψεων να τους καλύψει ναυαγοσωστικά ορισμένες παραλίες για λίγες μόνο μέρες, «ωσότου περάσει ο έλεγχος» και μετά… λύουν την ολιγοήμερη προφορική συμφωνία. Οι εταιρίες βέβαια τα τσεπώνουν καλά για αυτές τις σικέ υπηρεσίες για την «προάσπιση» Δήμων, ενώ οι ναυαγοσώστες από την άλλη αποτελούν τα παντοτινά θύματα, αφού παραμένουν άνεργοι λαμβάνοντας παράλληλα και ψίχουλα για τις ολιγοήμερες έξτρα απασχολήσεις τους σε παραλίες «Γαλάζιας Σημαίας», που εισάγουν πλήθος χρημάτων €€€€€.€€ προς το ελληνικό δημόσιο (βλ. ταμεία Δήμων).

Γιατί οι ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ βοηθούν τους ΔΗΜΟΥΣ στις ΛΑΜΟΓΙΕΣ;

Είναι πάρα πολύ απλό.

Συνήθως ένας Δήμος που θα ζητήσει υποστήριξη από μια εταιρία ναυαγοσωστικών υπηρεσιών για την έξτρα «κάλυψη» 5-6 παραλιών σικέ «Γαλάζιας Σημαίας», έχει ήδη αυτή την εταιρία ως συμβαλλόμενη με συμβόλαιο να καλύπτει άλλες του παραλίες νομίμως.

Με αυτόν τον τρόπο, δηλαδή με την ήδη συνεργασία τους και την εισροή €€€€€.€€ στα δικά της ταμεία από ένα δήμο, μια εταιρία ναυαγοσωστικών υπηρεσιών βρίσκεται στην υποχρέωση και στην ευχάριστη θέση να μπορεί, αλλά και να επιζητεί να πράξει ένα τέτοιο παράνομο «χατίρι», συμμετέχοντας δηλαδή στην κομπίνα κάλυψης παραλιών «Γαλάζιας Σημαίας», προσφέροντας τη βοήθεια της στο Δήμο, ώστε να ξεπεράσει εκείνος το «πρόβλημά» του και να της είναι «υπόχρεος» εις την παρανομία και εις εξαπάτηση.

Έτσι λοιπόν, ο Δήμος βρίσκεται στη θέση να «χρωστάει» σε μια ναυαγοσωστική εταιρία μια παράνομη εξυπηρέτηση, που με τη σειρά της αυτή η εταιρία θα ζητήσει να λάβει πίσω ως «εξόφληση παράνομου χρέους» την επόμενη χρονιά ή την μεθεπόμενη, με τη ανάληψη κι άλλων ναυαγοσωστικών καλύψεων εκ μέρους του Δήμου, προφανώς με διαγωνισμούς στημένους κάτω από το τραπέζι, υπέρ εκείνης δηλαδή της εταιρίας που πάντα είναι «πρόθυμη» να καλύψει το Δήμο στις παρανομίες του.

Όλο αυτό βέβαια δείχνει πως και η εταιρία είναι με τη σειρά της λαμόγιο. Ελλάδα όμως είναι αυτή…

Αυτά είναι κοινά μυστικά για τον τρόπο με τον οποίο οι ιδιωτικές επιχειρήσεις έχουν βουλιάξει το Δημόσιο λαδώνοντας κι εξυπηρετώντας παράνομα συμφέροντα μέσα σε αρκετούς Δήμους, την ίδια ώρα που το Δημόσιο θεωρείται στις μέρες μας (2013) ως ο «κύριος υπεύθυνος» για τη διασπάθηση του Δημοσίου Χρήματος, δηλαδή χρήματα που είναι δικά σας και δικά μας.

ceb3ceb1cebbceb1ceb6ceb9ceb1cf83ceb7cebcceb1ceafceb1[1]

Τα τοπικά ΜΜΕ ως ΣΥΝΕΡΓΟΙ των ΑΠΑΤΕΩΝΙΩΝ των ΔΗΜΩΝ

Η εύλογη απορία είναι:

«μα καλά, πως είναι δυνατόν αυτά να συμβαίνουν σε δημοτικές παραλίες και κανείς τοπικός δημοσιογράφος να μην παίρνει χαμπάρι τίποτα; Στραβοί είναι

Όχι δεν είναι στραβοί!

Οι επιτόπιοι σταθμοί είναι πολλές φορές συμφερόντων των Δημοτικών αρχών ή της αντιπολίτευσης. Κανένας από τους δύο δεν εγείρει τέτοια θέματα δημόσια στις τηλεοράσεις, γιατί:

α. Ο δήμος δεν έχει συμφέρον.

β. Ούτε η αντιπολίτευση έχει συμφέρον, γιατί μόλις η αντιπολίτευση δίνει Δήμος θα πράττει με τη σειρά της τα ίδια. «εξυπηρετώντας τον τόπο, φέρνοντας κι άλλες Γαλάζιες Σημαίες στο δήμο μας!»

Ρωτήστε όμως τους μόνιμους λουόμενους σε διάφορες παραλίες της Ελλάδος και θα δείτε τι θα σας πουν… αν υπήρχει δημοσιογράφος με σχετικό ενδιαφέρον. Δυστυχώς στην Ελλάδα ναυαγοσωστική δημοσιογραφία ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!

Ποιά είναι τα ΚΟΡΟΪΔΑ αυτής της ιστορίας;

Κορόιδα σε όλα αυτά τα σκάνδαλα είναι :

α. οι εξαπατημένοι τουρίστες που δεν λαμβάνουν τις υπηρεσίες που πληρώνουν

β. οι εντόπιοι λουόμενοι που δεν λαμβάνουν τις υπηρεσίες που πληρώνουν

γ. οι απλοί ναυαγοσώστες που δεν έχουν θέσεις εργασίας ενώ όλοι οι λουόμενοι με τον άλφα ή βήτα τρόπο πληρώνουν τις υπηρεσίες που εκείνοι, οι απλοί ναυαγοσώστες, δεν καλούνται να παράσχουν (κι άρα άλλοι τις τσεπώνουν, Δήμοι κι εταιρίες ναυαγοσωστικών υπηρεσιών δημιουργώντας «υπερκέρδη» όταν οφείλουν να τα μοιράζουν δικαιότερα στο λαό της Ελλάδος)

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Αποτέλεσμα όλης αυτής της κομπίνας είναι να υπάρχουν σε δεκάδες ελληνικές παραλίες στημένοι ναυαγοσωστικοί πύργοι άνευ ναυαγοσώστη και άνευ εξοπλισμού, αλλά με μια Γαλάζια Σημαία κοτσαρισμένη πάνω σε κάποιο στύλο παρέα με την ελληνική, απόδειξη της ελληνικής μαεστρίας εις την κομπίνα και εις την αρπαχτή για «το καλο του τόπου και των επιχειρήσεων» πάνω απ’όλα.

Η Γαλάζια Σημαία επιβάλλει τουλάχιστον σε κάθε παραλία με την πιστοποίησή της να υπάρχει ναυαγοσωστικός εξοπλισμός επί αυτής για την περίπτωση που κάποιος χρειαστεί βοήθεια ή Α Βοήθειες. Η αλήθεια είναι όμως ότι δεν υπάρχει σε αρκετές παραλίες παρά την υπάρχουσα «πιστοποίηση».

Όλο αυτό δείχνει το μέγεθος της κοροϊδίας Δήμων και επιχειρήσεων προς τους τουρίστες και προς τον ελληνικό λαό, γιατί οτιδήποτε συμβεί ποτέ σε αυτές τις παραλίες ως ατύχημα, δε θα μπορεί και να αντιμετωπισθεί κατάλληλα αφού όχι μόνο ναυαγοσώστης, αλλά μήτε εξοπλισμός δεν ευρίσκεται παρών, παρά τις «όμορφες» πιστοποιήσεις Δήμων και εξαπατημένης «Γαλάζιας Σημαίας».

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Τι να ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙ κανείς στην ΠΑΡΑΛΙΑ για να εννοήσει το ΜΕΓΕΘΟΣ της ΚΟΡΟΪΔΙΑΣ

Επειδή συμβαίνουν στην Ελλάδα όσα αναφέραμε ανωτέρω, προς τούτο μπορεί να παρατηρήσει κανείς σε ελληνικές παραλίες ναυαγοσωστικούς πύργους σε μαύρα χάλια χωρίς

α. ποτέ εκεί πέρα να υπάρχει ο στοιχειώδης ναυαγοσωστικός εξοπλισμός σε ουδένα κιβώτιο «ναυαγοσωστικών εφοδίων», αλλά και

β. να μην εμφανίζεται ποτέ κανείς ναυαγοσώστης για υπηρεσία, παρεκτός ίσως για 3-4 μέρες, όταν περνάει ο έλεγχος της «Γαλάζιας Σημαίας», αν περάσει.

Άλλωστε ποιός ενδιαφέρεται να προσλάβει ναυαγοσώστη όταν ο κόσμος, ως δημότης, κοιμάται του καλού καιρού, επαφίεται στην «τιμιότητα» κομμάτων, δήμων, επιχειρηματιών, κυβερνήσεων και δεν απαιτεί την παρουσία υπηρεσιών και τον διαρκή έλεγχό τους από αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες, ενώ το χρήμα τρέχει άφθονο στα πατζάκια «υπευθύνων»;

_medium_0857840001370784387

Αν φίλε αναγνώστη-στρια κάθε φορά που πας στην ελληνική παραλία σε ενδιαφέρει μόνο ο καφές, το τσιγάρο και τα γκομενίσματα, τότε να ξέρεις πως η Ελλάδα έχει ανάγκη από σε να ξυπνήσεις και να ανακαλύψεις γύρω σου τη σήψη που έχει εισέλθει σε όλους τους χώρους της δημόσιας και ιδιωτικής επιχειρηματικότητας, ιδιαίτερα αν είσαι και ναυαγοσώστης -στρια.

Αν φίλε-φίλη συμβεί κάτι σε εσένα ή σε άλλους σε παραλία με Γαλάζια Σημαία και δεν υπάρχει εκεί εξοπλισμός διάσωσης, παρά ένας κενός ναυαγοσωστικός πύργος, τότε πάρε θάρρος, «μη μασάς», υπόβαλλε άμεσα μηνύσεις και στο τέλος θα δικαιωθείς. Κάποιοι Δήμοι σε κοροϊδεύουν… και πρέπει να πληρώσουν. Όσο αφήνεις τη σήψη να προχωράει, τόσο όλος ο λαός βρίσκεται στη γάγκραινα της αποτυχίας.

Δεσμοί

www.blueflag.org/

www.eepf.gr/blueflag

Απαντήστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: