Ναυαγοσώστες, Σχολές, Δήμοι, Ξενοδοχεία, συνθήκες στην Ελλάδα

Συνθήκες Εργασίας & Εκπαίδευσης των Ναυαγοσωστών στην Ελλάδα.

Εποχιακά Εργαζόμενοι Ναυαγοσώστες, Ανασφάλιστη Εργασία vs Ασφαλισμένη

 

ΝΕΟ! -> Δες το βίντεό μας που εξηγεί με νούμερα την νόμιμη και την παράνομη εργασία εδώ.

 

 

t1larg.lifeguard.giΠριν διαβάσεις παρακάτω, δες πρώτα πόσα χρήματα €€€ δικαιείσαι να πληρώνεσαι, όταν εργάζεσαι ως ναυαγοσώστης ασφαλισμένος, ώστε να ξέρεις πως η ανασφάλιστη εργασία ισοδυναμεί με κλοπή χρημάτων κατευθείαν από την τσέπη σου ->
http://ergatika.gr/program/epidomata-epoxikoy/

 

Αρκετοί ναυαγοσώστες που εργάζονται κάτω από εταιρίες ναυαγοσωστικής κάλυψης ή ως υπάλληλοι ξενοδοχείων, αποφασίζουν μερικές φορές να εργαστούν ανασφάλιστοι, επειδή θα πληρωθούν ορισμένα χρήματα «παραπάνω»  από τον εργοδότη τους.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

α) Πληγή για τη δημόσια υγεία και τις συντάξεις

Πράττοντας έτσι γίνονται συνένοχοι της λαμογιάς, της κομπίνας και της καταστροφής τους κράτους, δηλαδή του δημοσίου, αλλά και των ταμείων ασφάλισης, από τα οποία περιμένουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και συντάξεις για τους γονείς τους. Συννενοχούν με τον ιδιωτικό τομέα εις την καταστροφή του Δημοσίου, δηλαδή των κοινών.

β) Κέρδη για τον εργοδότη

Κερδισμένος από την ανασφάλιστη εργασία είναι μόνον ο εργοδότης, ο οποίος δεν πληρώνει τα κοινά δημόσια ταμεία υγείας, φοροδιαφεύγει και στο τέλος δεν πληρώνει στον απασχολούμενο όσα δικαιείται, αλλά ένα κλάσμα αυτών, το οποίο δε παρουσιάζει κι ως «κάτι παραπάνω» από το «βασικό» μισθό.

γ) Μεγάλη χασούρα για τον υπάλληλο ναυαγοσώστη

Ο υπάλληλος ναυαγοσώστης μόνο να χάσει μπορεί από αυτή την ιστορία.

Γιατί;

Μα γιατί ο εργοδότης δεν είναι τόσο απονήρευτος όσο ο υπάλληλος! Δηλαδή ο εργοδότης δεν δίνει κάτι «παραπάνω» στον εργάτη του. Βλάκας είναι νομίζεται ο εργοδότης (σας);

Αντιθέτως, είναι πολύ πονηρός, κι αποδίνοντάς στον υπάλληλό του κάτι «παραπάνω» από το βασικό μισθό, ως ανασφάλιστη εργασία, στο τέλος καταφέρνει να του αποδίδει πολύ λιγότερα από όσα ο απασχολούμενος δικαιείται.

Άλλωστε ο εργοδότης δε θα έμπαινε σε όλη αυτή την παρανομία, στην οποία βάζει ως συμμέτοχο τον υπάλληλό του, αν δεν είχε σκοπό να φοροδιαφύγει και να καταβάλλει λιγότερα χρήματα στον εργαζόμενο επειδή «υπάρχει κρίση».

Η κρίση όμως είναι στο μυαλό, στην κομπίνα και στην αρπαρχτή κι από κει ξεκίνησε κι η κρίση του συστήματος που βιώνουμε το 2013. Η συνέχιση της κομπίνας, της λαμογιάς και της αρπαχτής θα κρατάει τους πάντες για πάντα κάτω από «κρίσεις»  (οικονομικές) ανεξαρτήτου του συστήματος (ένεκα διαρκής παρανομίας δηλαδή).

Πόσα ΧΑΝΕΙΣ ως Ναυαγοσώστης;

Εργαζόμενος ανασφάλιστος χάνεις

α) το χειμερινό ταμείο ανεργίας αφού δεν «κολλάς» ένσημα

β) επίδομα αδείας & αποδοχές αδείας, αφού δεν υπάρχεις σε κανένα δημόσιο έγγραφο ως εργάτης

γ) δώρο Χριστουγέννων, αφού δεν υπάρχεις σε κανένα δημόσιο έγγραφο ως εργάτης

δ) Δώρο Πάσχα, αφού δεν υπάρχεις σε κανένα δημόσιο έγγραφο ως εργάτης

500_Euro_Banknoten

Πού πάνε αυτά τα ΧΡΗΜΑΤΑ που δεν έλαβα;

Αυτά τα χρήματα πάνε στην τσέπη του εργοδότη σου που πλουτίζει εις βάρος σου, αποδίδοντάς σου ένα κλάσμα αυτών ως «κάτι παραπάνω από το βασικό μισθό».

Ξύπνα και σταμάτα να αποδέχεσαι την ανασφάλιστη εργασία.

Όποια επιχείρηση δεν έχει χρήματα για ασφαλισμένη εργασία, υποτίθεται δεν έχει, να πηγαίνει στο καλό, να κλείνει. Δεν χρειάζεται τέτοια επιχείρηση σε κανέναν πολίτη της κοινωνίας μας πλέον.

Επιχειρήσεις που κοιτάνε μόνο την ιδιωτική τους τσέπη, ενώ στηρίζονται σε άλλες κοινωνικές υπηρεσίες (τροφοδοσία τροφίμων, ρουχισμού, καύσιμα κ.λ.π.) με ασφαλισμένους εργάτες, δεν αξίζει να υπάρχουν. Ας κλείσουν μια ώρα αρχίτερα κι ας δώσουν τόπο σε καθαρές επιχειρήσεις που δεν έχουν γνώμονα τον πλουτισμό ενός και μόνο ιδιώτη αλλά την πρόοδο της κοινωνίας μας γενικότερα.

Μην γίνεσαι συννένοχος!

«Μα εγώ κόλλησα τουλάχιστον ΚΑΠΟΙΑ ΕΝΣΗΜΑ, άρα θα ΠΑΡΩ ΑΝΕΡΓΙΑ!», λέει  ο ανίδεος ναυαγοσώστης…

Αυτό είναι το πιο βλακώδες επιχείρημα του υπαλληλίσκου ναυαγοσώστη. Νομίζει πως επειδή ο εργοδότης του με τα 101 ένσημα του εξασφαλίζει την εγγραφή στο ταμείο της ανεργίας κι άρα στο χειμερινό επίδομα εποχιακού εργαζόμενου, «δε χρειάζεται» να κολλήσει όλα τα ένσημα της θερινής περιόδου, όπως κάνουν λ.χ. οι ξενοδοχοϋπάλληλοι!

Αμ δε!

Όταν κάποιος δεν κολλάει όλα τα ένσημά του κι αποδέχεται να λάβει εις αντίκρισμα ένα κλάσμα του ενσήμου εις αντικατάσταση της απώλειας, απλά κάνει το εξής:

α. βοηθά τον εργοδότη του να φοροδιαφύγει και να το παίζει φτωχαδάκι

β. με τα λιγότερα ένσημα που κολλάει αποδέχεται μόνος του ότι θα λάβει μικρότερο δώρο Χριστουγέννων, μικρότερο δώρο Πάσχα και μικρότερο επίδομα αδείας & αποδοχές αδείας, αφού λιγότερα ένσημα σημαίνει πρακτικά λιγότερες μέρες εργασίας για το κράτος!

γ. δυσκολεύει το κράτος να μαζέψει χρήματα για τα ταμεία κι άρα για τις συντάξεις και την ιατρική του φροντίδα.

δ. βάζει στην ίδια απατεωνιά και το λογιστή του εργοδότη, κι άρα τον εκθέτει σε ρίσκα που ίσως να μη θέλει να πάρει, αλλά έχει υποκύψει κι αυτός στις πιέσεις της εργοδοσίας.

ε. βοηθά τον εργοδότη του να κατακρατήσει περισσότερα χρήματα από όσα δικαιείται. Που πρακτικά σημαίνει πως ο εργοδότης κλέβει και τον υπάλληλο αλλά κλέβει και το κράτος.

στ. το χειρότερο από όλα είναι η συντήρηση της νοοτροπίας της κλεψιάς του εργοδότη, που άλλωστε αυτός είναι που έχει αποφασίσει αυτό το μοντέλο.

«Εγώ είμαι καλύτερος, γιατί μου δίνουν μεν στα ΧΑΡΤΙΑ ΛΙΓΟΤΕΡΑ χρήματα, αλλά παίρνω ΜΑΥΡΑ αρκετά ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ», ξαναλέει ο ανίδεος ναυαγοσώστης.

Ξύπνα επιτέλους φίλε ναυαγοσώστη.

Βλάκας νομίζεις είναι ο εργοδότης σου;

Τα χρήματα τα μαύρα που παίρνεις, σημαίνει ότι δεν μπαίνουν στην φορολογική σου δήλωση, αλλά από την άλλη μεριά, σημαίνει πως ούτε ο εργοδότης σου τα δηλώνει στην εφορία και στο κράτος.

Τι σημαίνει αυτό;

Σημαίνει πως όλα τα προαναφαιρόμενα επιδόματα σου θα είναι μικρότερα, γιατί όλα τα επιδόματα εξαρτώνται από το ύψος του μισθού σου που αναγράφεται στα δημόσια έγγραφα του λογιστή.  Όταν αποδέχεσαι μικρό μισθό στα χαρτιά του λογιστή κι υπογράφεις ως ανόητος, ψευδόμενος προς όλη την ελληνική κοινωνία, ότι έλαβες λιγότερα από όσα πραγματικά παρέλαβες, την ίδια ώρα αποδέχεσαι και μικρότερα δώρα και επιδόματα για τον ίδιο σου τον εαυτό.

Και να είσαι σίγουρος πως τα νόμιμα χρήματα οφελούν την τσέπη σου ποσοτικά περισσότερο από τα μαύρα, ειδάλλως, δε θα σε έβαζε ο εργοδότης σου να λες και να υπογράφεις ψέματα. Βλάκας είπαμε νομίζεις ότι είναι; Καιρός λοιπόν να μάθεις να βρίσκεις το που βρίσκεται η βλακεία. Στη θέση τη δική σου ή σε εκείνη του εργοδότη σου;

Είμαστε δε σίγουροι πως τόσο ο λογιστής του εργοδότη σου, όσο κι ο εργοδότης σου ο ίδιος σε έπεισαν πως πρέπει να δηλώνεις λιγότερα, γιατί ο εργοδότης σου «δεν μπορεί να δηλώνει τόσα πολλά στην εφορία»!

Όμως δεν είναι αυτό το ζήτημά του. Το ζήτημά του είναι πως αν γράψει όσα πραγματικά σου δίνει, θα πρέπει να σου δώσει και παραπάνω δώρα κι επιδόματα. Αυτός όμως έχει συμφέρον να σου δίνει τα «κάτι περισσότερο» σε μαύρα, ενώ βασικά σε κλέβει. Κι εσύ νομίζεις πως είσαι και ωφελιμένος από πάνω.

Από δω και στο εξής εσύ ο ίδιος πρέπει να ενδιαφερθείς και να φτιάξεις μια καλύτερη κοινωνία για την αυριανή Ελλάδα, όπου η λαμογιά κι η αρπακτή, αν δεν μπορούν να εκκλείψουν, θα πρέπει τουλάχιστον να περιοριστούν όσο το δυνατόν περισσότερο.

Ειδάλλως όταν φωνάζεις πως οι πολιτικοί είναι ψεύτες και κλέφτες, βασικά υποκρίνεσαι. Μαζί με αυτούς τα τρως και συ και βοηθάς στη σύσταση συμμορίας, του εργοδότη σου και του λογιστή του.

zero-euro

ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ το ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ όταν ΑΠΟΔΕΧΕΣΑΙ ΜΑΥΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ;

Το χειρότερο είναι πως συνεργάζεσαι με απατεώνες και λαμόγια (εργοδότης – λογιστής ) και με αυτόν τον τρόπο διαιωνίζεις μέσα στην ελληνική κοινωνία πνεύμα ανηθικότητας, σήψης, κλεψιάς, απατεωνιάς και λαμογιάς. Στην ουσία βοηθάς στην επιβίωση του λαμόγιου αφεντικού και του λαμόγιου λογιστή! Είσαι συνένοχός τους τελεία και παύλα!

Επίσης βοηθάς στο να κλείνουν υγιείς επιχειρήσεις που προσπαθούν να σε πληρώσουν στο ακέραιο. Είσαι δηλαδή ανταγωνιστής των νόμιμων εταιριών, κάθε φορά που εργάζεσαι σε «μαύρη», και δηλαδή αλητήρια, επιχείρηση.

Και μετά περιμένεις και θέλεις να έρθει κάποιος πολιτικός, κι ως δια μαγείας, να αλλάξει την σάπια ελληνική κοινωνία.

Αμ δε γίνεται αυτό φίλε μου. Πρέπει ο καθείς να προσπαθεί να σπάει τα αποστήματα της σήψης για να προχωρήσουμε μπρος. Ειδάλλως, τι δραχμή, τι ευρώ, λαμόγια θα μείνουμε όλοι μας μέχρι να αποθάνουμε!

Δες εδώ τι ΔΙΚΑΙΕΙΣΑΙ ως ΕΠΟΧΙΑΚΟΣ ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΗΣ

http://ergatika.gr/program/epidomata-epoxikoy/

2 comments on “Εποχιακά Εργαζόμενοι Ναυαγοσώστες, Ανασφάλιστη Εργασία vs Ασφαλισμένη

  1. Kapoios
    05/09/2015

    Καλα τα λες εσυ πικαντικε αρθρογραφε , το θεμα ειναι οι περισσοτεροι μαζι κ εγω υπογραψαμε να λαμβανουμε λιγοτερα εξαπατομενοι και μη εχοντας γνωση τα παραπανω στοιχεια που αναφερεις , και ναι φταιει ο υπουργος γτ αντι να βαλουν στα σχολεια καποιο ενημερωτικο μαθημα σχετικα με την αγωρα εργασιας , μου βαζουν σεξολογια μ πιπες . αλλα και παρ ολα αυτα εφοσον ειναι σιχνο φαινομενο θα μπορουσε να υπαρχει νομος που να προβλεπει κυρωσεις κ αποζιμιοση του εργαζομενου σε τετοιες περιπτωσεις .

    • Για αποζημιώσεις εργαζομένων σε παράνομη σχέση μπορείτε να απευθυνθείτε στην Επιθεώρηση Εργασίας. Σύντομα θα έχουμε και σχετικό άρθρο με λεπτομέρειες.

Απαντήστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: