Ναυαγοσώστες, Σχολές, Δήμοι, Ξενοδοχεία, συνθήκες στην Ελλάδα

Συνθήκες Εργασίας & Εκπαίδευσης των Ναυαγοσωστών στην Ελλάδα.

Υπάρχουν ελληνικοί Δήμοι άπληστοι, σπάταλοι και διεφθαρμένοι χωρίς επενδυτικό πρόγραμμα παραλιών;

Lifeguard_irb

Υπάρχουν ελληνικοί ΔΗΜΟΙ άπληστοι, διεφθαρμένοι και σπάταλοι χωρίς επενδυτικό πρόγραμμα ΠΑΡΑΛΙΩΝ;

Μία από τις αποτυχίες του ελληνικού λαού έγκειται εις την απαξίωση της πολιτικής, με την έννοια της αποχής του από τα κοινά και την ανάθεσή τους σε «ειδικούς», «ειδικευμένους», «υπεύθυνους» κι άλλους που υποτίθεται εργάζονταν για το «καλό του λαού».

Σε ένα άριστο κράτος οι περισσότεροι πρέπει να λαμβάνουν μέρος στις αποφάσεις που αφορούν το σύνολο κι οι αποφάσεις να μην αφίενται σε κλίκες από «ειδικευμένους», που μάλιστα λαδώνονται  κι από πάνω.

Το λάδωμα πολιτικών υπευθύνων μπορεί να νικηθεί, μόνο όταν οι υπεύθυνοι είναι πάρα πολλοί ώστε να μην είναι δυνατό το λάδωμά τους, δηλαδή να καταντά ασύμφορο κι αδύνατο εκ των πραγμάτων· κι αυτό, μόνο μια Άμεση Δημοκρατία μπορεί να το φέρει· αντιθέτως όλοι οι κομματικοί μηχανισμοί, που πρεσβεύουν άλλωστε στενές κλίκες συμφερόντων, θα αποτυγχάνουν πάντα.

Στην Ελλάδα του Μνημομίου, όσοι ασχολούνταν με την κυβερνητική πολιτική στην συντριπτική τους πλειοψηφία τα τελευταία χρόνια ήταν άνθρωποι της αρπακτής που μυρίστηκαν και κατάλαβαν πάρα πολύ καλά το χοντρό χρήμα που έχει στα χέρια του το Δημόσιο. Μιλάμε για τεράστια ποσά, που ο νους του απλού ανθρώπου αδυνατεί να συλλάβει.

Σκεπτόμενοι οι πολιτικοί αυτοί ως ιδιώτες είχαν πάντοτε σκοπό τους να βρίσκουν τον τρόπο με τον οποίο θα έβαζαν χέρι κάθε λίγο και λιγάκι σε όλο αυτό το χρήμα· κι ο μόνος τρόπος που τους ήταν καλύτερα γνωστός ήταν εκείνος της διαφθοράς, δηλαδή

α) δια μέσω μιζών από τα δημόσια έργα ή

β) από τις αναθέσεις των δημοσίων έργων σε εταιρίες δικού τους ιδιωτικού συμφέροντος.

Στο τέλος βέβεια ήρθε ο λογαρισμός κι η Ελλάδα στενάζει κάτω από το φόρτο των τόκων και των δανείων. Εντούτοις…

Μα τοπικοί ΔΗΜΟΙ είναι ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΙ σαν τις ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ;

Οι περισσότεροι έλληνες έχουν την αγκιστρωμένη γάγγραινα στο κεφάλι πως μόνο οι κεντρικές κυβερνήσεις μπορούν να παρουσιάζουν συμπτώματα διαφθοράς, ενώ τέτοια πράγματα «δε συμβαίνουν στο δικό μας Δήμο»· κι όμως οι Δήμοι βρίθουν συπτωμάτων διαφθοράς. Το χρήμα έτρεχε και τρέχει άφθονο κάτω από τα τραπέζια παρά την κρίση στην οικονομία, αλλά οι περισσότεροι κοιμούνται γιατί ποτέ τους δε βρέθηκαν παρόντες σε ένα τέτοιο γραφείο για να εννοήσουν και το μέγεθος της κοροϊδίας.

_medium_0857840001370784387

Ο λαός προτιμάει το καφεδάκι του και δεν νοιάζεται. Πιστεύει ότι το δικό του δημοτικό ταμείο το φυλάσσουν Άγιοι ή θαρρεί πως τα «δικά μας παιδιά», δηλαδή του δικού του κάθε φορά κόμματος, επειδή ακριβώς ανήκουν στο ίδιο κόμμα, είναι Όσιοι της Ορθοδοξίας.

Αμ δε!

Τόσα χρόνια φαγοπότι και σπατάλες, απατεωνιές και αναθέσεις έργων με σκοπευτικό επάνω τους προς συγκεκριμένες πάντα εταιρίες ή εργολάβους, αποδεικνύουν ακριβώς το αντίθετο.

Όταν  σκοπός των Δήμων ήταν ποσοστά από τα εκατομμύρια των παραλιών να μετατρέπονται σε απίστευτα φαγοπότια, τότε μπορεί να καταλάβει κανείς γιατί δεν υπήρχε κανένα πρόγραμμα για τις ελληνικές παραλίες, παρεκτός κάτι ανεδέστατες και αθλιότατες προσπάθειες ανάκτησης «Γαλάζιας Σημαίας» κι αυτό μόνο τα τελευταία χρόνια που ο λαός πιέζει τους Δήμους, γιατί αν δεν πίεζαν κι οι πολίτες…

Δεν κάνει το ράσο τον παπά· κι αναλόγως δεν μετατρέπει η «Γαλάζια Σημαία» μια παραλία ως δια μαγείας από «εγκατελλειμένη έρημο», σε «επενδυμένη»  από το Δημόσιο. Περισσότερο δια το θεαθῆναι είναι οι σημαίες αυτές παρά παρέχουν ουσία υπηρεσιών.

Μα είστε σίγουροι ότι οι ΔΗΜΟΙ ΕΤΡΩΓΑΝ ή δεν διαχειρίζονταν σωστά τα ΧΡΗΜΑΤΑ των παραλιών;

Μα αγαπητέ μας ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ, ειδικά σ’ αυτές τις παραλίες με τη Γαλάζια Σημαία που υποτίθεται πρέπει να υπάρχουν ντουζιέρες, αποχωρητήρια, πρόσβαση ΑΜΕΑ, ναυαγοσωστικοί εξοπλισμοί, κάδοι απορριμάτων, καθαριότητες, ΑΜΟΛΥΝΤΑ ΥΔΑΤΑ κ.λ.π. τις περισσότερες φορές κάτι απουσιάζει και μάλιστα περισσότερο από ένα κάθε φορά, ενώ ενίοτε ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ τίποτα επί αυτής που να στηρίζει νομικά τη περιώνυμη Γαλάζια Σημαία! 

Φαντάσου τώρα το φαγοπότι που συνέβαινε με τα χρήματα των παραλιών, όταν δεν υπήρχε το λογότυπο της Γαλάζιας Σημαίας κι οι Δήμοι δε χρειάζονταν να μπαίνουν σε κάποια έξοδα για την υποστήριξή της….! Τα έτρωγαν κι αυτά.

Αν δηλαδή από αυτά τα άνωθι που γράφουμε δεν κατορθώνεις να καταννοήσεις πως οι Δήμοι προσπαθούν περισσότερο να έχουν «εικόνα» ενασχόλησης με την επιχείρηση της παραλίας, και είναι χοντρή & κερδοφόρα επιχείρηση η παραλία, ενώ στην πραγματικότητα δεν έχουν ουσιαστική ενασχόληση, τότε τι άλλο θέλεις για να καταλάβεις πως οι τύποι αυτοί περί άλλων πραγμάτων τυρβάζουν (€€€€€.€€) ενώ εσύ ως πολίτης κάνεις λάθος που τους ψηφίζεις και μετά δεν τους ελέγχεις κάν;

Πότε θα καταλάβεις, ιδιαίτερα αν είσαι επιχειρηματίας επί αυτής ή ναυαγοσώστης, ότι για την δική σου παραλία πρέπει να ενδιαφερθείς προσωπικά;

ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΙΚΗ & Απόδειξη ΣΗΨΗΣ ΔΗΜΩΝ

Να θυμάσε μόνο αναγνώστη πως κι η ναυαγοσωστική κάλυψη των Δήμων ανάμεσα σε άλλα, δεν επιλέχθηκε ως αναβάθμιση παραλιών από τα «σοφά» δημοτικά συμβούλια, που ξαφνικά υποτίθεται αποφάσισαν να ξοδεύουν χρήματα για το καλό των λουομένων, καταπολεμώντας παράλληλα και την ανεργία με προσλήψεις ναυαγοσωστών· όχι.

Η ναυαγοσωστική κάλυψη παραλιών αντίθετα έγινε νομική υποχρέωσή των Δήμων βάση κρατικού νόμου (Π.Δ. 23/2000) χωρίς περιθώριο αδιαφορίας· δηλαδή οι Δήμοι υποχρεώθηκαν από το νόμο να ασχοληθούν ως προς τούτο.

Ειδάλλως οι Δήμοι θα τα είχαν γραμμένα όλα στα παλιά τους τα παπούτσια τρώγοντας και τα χρήματα που τώρα (2000-2013) βρίσκουν για να πληρώσουν ναυαγοσωστικές καλύψεις, ενώ όλα τα προηγούμενα χρόνια «δεν έβρισκαν», επειδή ήταν «φτωχαδάκια». Κι όπως κλαίγονται σήμερα που τα έχουν, έτσι κλαίγονταν και τότε που τους έμενε κι αυτό το «κονδύλιο» στα δικά τους χέρια, χωρίς να πηγαίνει στις εταιρίες ναυαγοσωστικής κάλυψης.

Βεβαίως και μέσα από αυτή την ιστορία του Π.Δ. 23/2000 βρήκαν τρόπο να κάνουν αρπακτές. Είναι φοβερά τσακάλια. Γι αυτό πρέπει όλα αυτά να αλλάξουν και να υπάρξει πάταξη της διαφθοράς κι άμεση καταγγελία. Μη διστάσεις να καταγγείλεις τη διαφθορά. Κάθε διαφθορά στο δημόσιο προσβάλει τις θέσεις εργασίας επί της παραλίας και ειδικότερα την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών επί αυτής.

Blue-Flag_logo

Κατάγγειλε τη διαφθορά στο Δημόσιο εδώ.

Απαντήστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: