Ναυαγοσώστες, Σχολές, Δήμοι, Ξενοδοχεία, συνθήκες στην Ελλάδα

Συνθήκες Εργασίας & Εκπαίδευσης των Ναυαγοσωστών στην Ελλάδα.

Διαγωνισμός Ναυαγοσωστικής που «αποκλείεται» να είναι ΣΙΚΕ

Η ΕΤΑΙΡΙΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ (ΕΤΑΔ)

[ http://www.etasa.gr/ ]

κι ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΙΚΗΣ της ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ (2014)

bouliagmeni2

Παρεπιπτόντως κι επ ευκαιρίας του άρθρου μας: παρατηρήστε τον ναυαγοσωστικό πύργο! Τα ίδια παντού. Καμία κάλυψη για τον ναυαγοσώστη που είναι εκτεθειμένος στην ήλιο, αφού το σκέπαστρο του, είναι πολύ στενότερο της βάσης, ούτως ώστε ο εργαζόμενος να βράζει στο καζάνι του,  ενώ κλασσικά μια τυχαία άσπρη πετσέτα, προσπαθεί μάταια να φέρει λίγο περισσότερο ίσκιο, όλες εκείνες τις λίγες ημέρες που ΔΕΝ φυσούν άνεμοι που την στέλνουν στον αγύριστο…Κατά τα άλλα, (βλ. ΠΔ 23/2000)οι πύργοι στην Ελλάδα «προστατεύουν» τον ναυαγοσώστη από τις «καρικές συνθήκες».

Ποιά είναι η «ΕΤΑΔ»;

Σύμφωνα με τη σελίδα της :

«Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ (ΕΤΑΔ Α.Ε.) είναι ανώνυμη εταιρεία με σκοπό τη διαχείριση, ανάπτυξη, εκμετάλλευση και αξιοποίηση της ιδιωτικής περιουσίας του Δημοσίου. Η Εταιρεία ανήκει κατά 100% στο Ελληνικό Δημόσιο και εποπτεύεται από το Υπουργείο Οικονομικών. Ειδικά για ακίνητα κυριότητας ΕΟΤ, εποπτεύεται και από το Υπουργείο Τουρισμού.

Η ΕΤΑΔ Α.Ε. διαχειρίζεται ένα χαρτοφυλάκιο ακινήτων το οποίο περιλαμβάνει 277 τουριστικά ακίνητα ανά την Ελλάδα, με σημαντική ποικιλία όπως τα πρώην Ξενοδοχεία Ξενία, Μαρίνες, Κάμπινγκ, Γκολφ, Χιονοδρομικά Κέντρα, Μουσεία, Σπήλαια, Τουριστικά Περίπτερα, Ιαματικές Πηγές αλλά και σημαντικού μεγέθους και προοπτικών εκτάσεις προς τουριστική αξιοποίηση, 12 Ολυμπιακά Ακίνητα, καθώς και 71.000 περίπου τίτλους ακινήτων της ιδιωτικής περιουσίας του ελληνικού Δημοσίου.»

bouliagmeni3

Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ της ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ του 2014

Εξασκώντας την διαδικτυακή περιήγησή του ο επισκέπτης της σελίδας πέφτει επάνω σε μενού της σελίδας ΕΤΑΔ, όπου αναγράφεται: -> «ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ -> ΜΕΙΟΔΟΤΙΚΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ -> ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ & ΑΝΑΘΕΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ»

bouliagmeni

Εκεί λοιπόν ο περιηγητής βρίσκει τον διαγωνισμό ναυαγοσωστικής κάλυψης της -> «06.06.2014 ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ «ΑΚΤΗ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ» ΤΗΣ ΕΤΑΔ Α.Ε.»

Για χάριν ευκολίας έχουμε ανεβάσει εδώ -> (akti_baywatch) τον διαγωνισμό σε μορφή PDF όπως ακριβώς τον βρήκαμε στην σελίδα της ΕΤΑΔ Α.Ε.

ΟΙ ΟΡΟΙ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ…

diagonismos

Στο έγγραφο της δημοσίευσης του διαγωνισμού αναγράφονται οι εξής όροι για την συμμετοχή όποιων μελλοντικών αναδόχων :

α) να έχουν προηγούμενη επαγγελματική εμπειρία στον τομέα παροχής ναυαγοσωστικών υπηρεσιών

β) να διαθέτουν Άδεια λειτουργίας Σχολής Ναυαγοσωστικής Εκπαίδευσης σύμφωνα με το Π.Δ. 23/2000 (18Α) και

γ) να έχουν ετήσιο κύκλο εργασιών για κάθε ένα έτος της τριετίας (2011, 2012 και 2013) άνω των ογδόντα χιλιάδων ευρώ (80.000,00€)

 ΑΝΑΛΥΣΗ των 3 ΟΡΩΝ του ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ (σικέ;)

Ο 1ος όρος του «διαγωνισμού»

Αν όλοι οι «ανοιχτοί» διαγωνισμοί, πάντοτε,  ζητούσαν ως όρο συμμετοχής την «προηγούμενη επαγγελματική εμπειρία» στην ανάληψη υπηρεσιών, τότε κανείς ανάδοχος και ποτέ δε θα κατάφερνε να συμμετάσχει, μήτε να κερδίσει διαγωνισμούς.

Γιατί;

Μα γιατί όταν δημιουργείται μια νέα εταιρία ναυαγοσωστικών υπηρεσιών κι όλοι της ζητούν ως όρο ανάθεσης έργου την «προηγούμενη επαγγελματική εμπειρία», τότε φθάνουμε στον παραλογισμό της αέναης και παντοτινής ανεργίας. Αυτός ο όρος, τουλάχιστον σε δημόσιους διαγωνισμούς, μπορεί να θεωρηθεί «φωτογραφικός».

Αλλά εν πάση περιπτώσει…

Marine-Rescue-Class-4-4-2009-299-edit

Ο 2ος όρος (!) του «διαγωνισμού»

Ο ανάδοχος του έργου θα πρέπει να έχει «Άδεια λειτουργίας Σχολής Ναυαγοσωστικής Εκπαίδευσης σύμφωνα με το Π.Δ. 23/2000 (18Α)»

Οι «νομικοί» σύμβουλοι  της δημόσιας εταιρίας ΕΤΑΔ ζητούν ο ανάδοχος για την ναυαγοσωστική κάλυψη έργου να διαθέτει άδεια ΣΧΟΛΗΣ ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ, λες και αν δεν διαθέτει σχολή, τότε οι ναυαγοσώστες που θα εργαστούν δε θα είναι άξιοι της εργασίας του. Τότε όμως, γιατί να έχουν άδεια εξασκήσεως του επαγγέλματος;

Όμως «Ελλάδα» είναι αυτή… κάτι «γνωρίζει» παραπάνω. Σωστά;

500_Euro_Banknoten

 Ο 3ος όρος του «διαγωνισμού»!

Ο ανάδοχος θα πρέπει να διαθέτει «ετήσιο κύκλο εργασιών για κάθε ένα έτος της τριετίας (2011, 2012 και 2013) άνω των ογδόντα χιλιάδων ευρώ (80.000,00€)».

Μα καλά, διαγωνισμός για ναυαγοσωστική κάλυψη είναι αυτός, ή διαγωνισμός της εφορίας;

Άλλωστε, τι άραγε μπορεί να εξασφαλίζει ένας κύκλος εργασιών στη ναυαγοσωστική επιχειρηματικότητα, όταν μια εταιρία παρά τον κύκλο εργασιών της, χρωστάει στην εφορία;

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ – Μένουμε ΕΛΛΑΝΤΑ!

Αν δεν κατάλαβες τι σημαίνουν όλα αυτά, τότε παρακολούθησε την εκπομπή «Μένουμε Ελλάντα»

1336

Με άλλα λόγια:  μόνο σε «ανοιχτό» (βλ. κλειστό) διαγωνισμό στην Ελλάντα ζητείται από μια εταιρία να είναι ανάδοχος σε έργο ναυαγοσωστικής κάλυψης και παράλληλα να είναι και ΣΧΟΛΗ ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ, ενώ να έχει κι αυξημένο τζίρο εργασιών.

Αν αυτός ο «διαγωνισμός» δεν είναι ΣΙΚΕ και ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟΣ, τότε ποιος άλλος μπορεί να είναι;

Κι έτσι έχουμε καταντήσει το ότι μένουμε στην Ελλάντα να είναι από τη μία ευλογία κι από την άλλη η κατάρα μας.

Γιατί;

Γιατί ο λαός μας δεν έχει αξιοκρατία, είναι λαμόγιο, κλέφτης, παραμυθάς και νομιμόφρων υποκριτής.

Περισσότερα για «όμορφους» διαγωνισμούς αγγελικά πλασμένους εδώ.

Απαντήστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: