Ναυαγοσώστες, Σχολές, Δήμοι, Ξενοδοχεία, συνθήκες στην Ελλάδα

Συνθήκες Εργασίας & Εκπαίδευσης των Ναυαγοσωστών στην Ελλάδα.

Επιχειρηματίας με ναυαγοσώστες ή κλέφτης των ναυαγοσωστών;

wanted-poster-610988

Αρκετοί επιχειρηματίες στην Ελλάδα που προσφέρουν «ναυαγοσωστικές καλύψεις» σε ξενοδοχεία στην Ελλάδα υπαινίσσονται πως έχουν «εταιρίες ναυαγοσωστικής κάλυψης» και διάγουν την εργασία του «επιχειρηματία ναυαγοσώστη».

Είναι όμως έτσι;

Η δουλειά μου είναι…. «επιχειρηματίας»…  και παρέχω ναυαγοσώστες…

Αν ένας ναυαγοσώστης εργάζονταν σε ένα ξενοδοχείο ίσως να ελάμβανε περισσότερα χρήματα από ότι λαμβάνει σε μια «επιχείρηση ναυαγοσωστικών καλύψεων».

Αυτό γιατί ορισμένοι ναυαγοσώστες ξενοδοχοϋπάλληλοι λαμβάνουν περισσότερα χρήματα, από όσα λαμβάνει ένας ναυαγοσώστης με το βασικό μισθό, είτε βάση ΣΣΕ (Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας) Ξενοδοχοϋπαλλήλων όπως λ.χ. στην Κρήτη, είτε ως Οικοιθελής Παροχές Ξενοδόχων

Όμως τα ξενοδοχεία, ανάμεσα στα άλλα και για να μη ξοδεύουν χρήματα, αναθέτουν τις «ναυαγοσωστικές» τους καλύψεις σε εταιρίες ιδιωτικές που παρέχουν υπηρεσίες«ναυαγοσωστικών καλύψεων».

Συνεπώς, θα έλεγε κανείς, πως οι ιδιοκτήτες αυτών των εταιριών είναι «επιχειρηματίες».

Έλα όμως που ζούμε στην Ελλάδα όπου κυριαρχεί από τη μια η ανασφάλιστη εργασία, όσο και η κλοπή των επιδομάτων.

Οι εργοδότες συνήθως λένε προς τους εργαζόμενους:

«Θα σου δώσω κάτι παραπάνω [στη μαύρη] αλλά δε θα σου βάζω επιδόματα [Δώρο Χριστουγέννων, Πάσχα, Επίδομα και Αποδοχές Αδείας]» ή «θα σου δίνω παραπάνω αλλά δε θα σου βάζω όλα τα ένσημα, μόνο 105 για το επίδομα ανεργίας σου.

Άρα…

Δεν είσαι επιχειρηματίας, αλλά κλέπτης…

Οι επιχειρηματίες ναυαγοσωστικών καλύψεων λοιπόν παρεμβάλονται μεταξύ ναυαγοσώστη και ξενοδόχουν κι αντί να τιμήσουν τον ναυαγοσώστη με τα ανάλογα επιδόματά του, ζητώντας σθεναρά από τον ξενοδόχο όσα αρμόζει να λαμβάνουν για να παρέχουν την υπηρεσία αυτή, αντίθετα λακίζουν και τί κάνουν;

Προσφέρουν συνειδητά χαμηλά συμβόλαια τα οποία προκύπτουν με την αφαίρεση των επιδομάτων από τους ναυαγοσώστες και οποία τα καρπώνεται οι ίδιοι ως «νταβατζήδες» τους.

Έτσι ο ξενοδόχος είναι νομικά καλυμμένος, εφόσον δεν είναι αυτός ο ίδιος υπεύθυνος για τις παράνομες πληρωμές των ναυαγοσωστών, ενώ ο ναυαγοσώστης είναι τελικά το παντοτινό κορόιδο και του ξενοδόχου, που κάνει οικονομία, όσο και του νταβατζή επιχειρηματία που τον ληστεύει με το γάντι.

Ο δε «επιχειρηματίας» που προσφέρει «ναυαγοσωστικές καλύψεις», είναι στην ουσία  «κλέπτης» των επιδομάτων και της ασφάλισης του ναυαγοσώστη και δε θα είχε στον ήλιο μοίρα αν δεν υπήρχαν οι ναυαγοσώστες που του δίνουν το δικαίωμα να συνάπτει τα συμβόλαια αυτά δια μέσω της δικής τους εργασίας. Με άλλα λόγια δίχως ναυαγοσώστες θα ήταν σαν βοσκός δίχως κοπάδι.

Οι κλέπτες επιχειρηματίες που δεν προσφέρουν τίποτα άλλο στον ναυαγοσώστη, παρά χειρότερη οικονομική ζωή..

Το ξαναλέμε λοιπόν για να γίνει αντιληπτό. Αν ο ναυαγοσώστης εργάζονταν σε ξενοδοχείο άνευ μεσολαβήτριας εταιρίας, τότε θα ελάμβανε:

α. πολλές φορές τον παραπάνω μισθό του ξενοδοχοϋπαλλήλου (μιλάμε για 150- 200 ευρώ το μήνα διαφορά ανάλογα με την πολιτική κάθε ξενοδοχείου)

β. το ξενοδοχείο δε θα του έκλεβε τα επιδόματα (πολύ δύσκολα συμβαίνει αυτό). Οι ξενοδόχοι έχουν άλλους τρόπους να αρμέγουν από την εργασία [βλ . εντατικοποίηση].

Αντίθετα με τον νταβατζή επιχειρηματία:

α. λαμβάνει τον κατώτερο μισθό της αγοράς (και πολλές φορές ανασφάλιστα) που είναι φτωχότερος

β. 50% των περιπτώσεων δε λαμβάνει επιδόματα ή ένσημα (δηλαδή πέφτει και θύμα κλοπής)

zero-euro

Άρα το ξαναλέμε….

Δεν είσαι επιχειρηματίας, αλλά κλέπτης… που παριστάνει τον επιχειρηματία ναυαγοσωστικών καλύψεων αλλά που διαρκώς κλέπτεις τους ναυαγοσώστες και τους μειώνεις το μισθό, εφόσον

α. δεν τους αφήνεις να γίνουν ξενοδοϋπάλληλοι με υψηλότερο μισθό, αφού ούτως ή άλλως

β. τους κλέβεις ένσημα (δεν τα κολλάς) ή επιδόματα ή και τα δύο μαζί.

Έλεος!

Σύνελθε και κατανόησε τι είδους εργαλαβία κάνεις και τι νομίζεις ότι κάνεις.

Δεν είναι οι ναυαγοσώστες αυτοί που δεν μπορούν να εργαστούν χωρίς την παρουσία σου.
ΕΣΥ είσαι που δεν έχεις εργασία δίχως ναυαγοσώστες.

Παραιτήσου λοπόν από τη μαστρωπία και σταμάτα να έχεις την συνείδησή σου ήσυχη. Έχεις καταστρέψεις εκατοντάδες ναυαγοσώστες αλλά παριστάνεις διαρκώς τον ανήξερο.

Παρεμβάλεσε μεταξύ ναυαγοστών και ξενοδόχων (ή Δήμων, ακόμη χειρότερα) και το μόνο που κάνεις είναι να ληστεύεις τα χρήματα που πάνε από πάνω προς τα κάτω. Αυτή είναι κι άλλωστε η δουλειά των παρασίτων.

Αντί να ευλογείς τους ναυαγοσώστες που έχεις εργασία, και να τους αποδίδεις αυτά που πρέπει, πέφτεις εις την αναίδεια της κλοπής ως παρέμβλητος.

Μπορεί να θεωρείς την κοινωνία χαζή. Εμείς όμως σε ξέρουμε…. και ξέρουμε και τις άνομες πράξεις σου. Θα έρθει δε η ώρα που θα φας την καταγγελία σου στον επιθεωρητή εργασίας και θα πας περίπατο.

Τουλάχιστον αν ασφάλιζες κανονικά, αν απόδιδες τριετίες και αν έδινες επιδόματα, ας πήγαινε στο γιαλό, θα ήσουν τίμιος, αλλά …. τίποτα από όλα αυτά δε κάνεις. Έχουμε άδικο που σου τα ψάλουμε γενικώς, όποιος κι αν είσαι;

Αφού αποφάσισες να κάνεις εταιρία πίεζε για ψηλά συμβόλαια, ώστε και συ να έχεις κέρδος αλλά κι από την άλλη να μη πέφτεις εις το παράπτωμα της ληστείας των εργατών σου. Να μπορείς να τους αποδίδεις τα ένσημά τους και τα επιδόματά τους αν τους σέβεσαι πραγματικά. Ειδάλλως είσαι σαν το τσιμπούρι που παίρνει διόδια από αίμα κι ιδρώτα.

Αν δεν μπορείς να κυνηγήσεις ψηλότερα συμβόλαια, τότε απλά ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ. Για παρέμβλητος ΛΗΣΤΗΣ κάνεις, και με το παραπάνω. Έτσι μας δείχνει το στυλ της ζωής σου.

Όσο για το «ναυαγοσώστης», ξέχασέ το…. γελάμε με τα χάλια σου. Γιατί ακόμη κι αν είσαι καλός σαν ναυαγοσώστης, ηθικά είσαι έκπτωτος ενώπιον των συναδέλφων σου. Οπότε τι σου μένει;
Απλά κάποια χρήματα και οι κατηγορίες από τόσους και τόσους που αν δεν αλλάξεις θα σε συνοδεύουν και μετά θάνατον.

SheriffBadge_311E8037Το επόμενο ερώτημα μας, για να μην ασχολούμαστε άλλο με ληστές, είναι:

Γιατί οι ξενοδόχοι πολλές φορές προσλαμβάνουν τέτοιες εταιρίες και δεν προσλαμβάνουν οι ίδιοι ναυαγοσώστες απευθείας χωρίς διαμεσολάβηση;

Αυτό θα το αναλύσουμε σε άλλο άρθρο μας

Απαντήστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: