Ναυαγοσώστες, Σχολές, Δήμοι, Ξενοδοχεία, συνθήκες στην Ελλάδα

Συνθήκες Εργασίας & Εκπαίδευσης των Ναυαγοσωστών στην Ελλάδα.

Μη καταβολή Δώρων κι αποδοχών Αδείας = Αυτόφωρο

epitheorisi-ergasias-612x300

Ποιό είναι πιο κλασσικό πράγμα που συμβαίνει στην Ελλήνική κοινωνία από άποψη κλοπής των αποδοχών του ναυαγοσώστη;

Το βρήκες!

Η μη καταβολή των:

α. Δώρων Εορτών (Χριστουγέννων & Πάσχα)

β. Επίδομα Αδείας

γ. Αποδοχές Αδείας

δ. υπερεργασία

ε. υπερωρίες

Τα α.,β. & γ. αποτελούν τον 13ο και τον 14ο μισθό των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα.

Πολλοί εργοδότοες θέλοντας να μπαλαμουτιάσουν τους εργαζόμενους, τους λένε ότι «καταργήθηκαν» αυτά.

Αλλά αυτό είναι ψέμα. Διότι, είναι πιο εύκολο να είσαι ψεύτης, παρά κλέφτης. Άρα, όποιος είναι κλέπτης, δε δυσκολεύεται να γίνει και ψεύτης. Οι αμαρτίες πάνε πακέτο. Γνωστό τοις πάσι….

Τα επιδόματα αυτά λοιπόν έχουν καταργηθεί μόνο στο δημόσιο τομέα, γιατί εκεί οι μισθοί είναι αρκετά υψηλότεροι, από εκείνους του ιδιωτικού τομέα.

729thief-420x0

Τι να κάνω όταν ο εργοδότης με κλέβει στα επιδόματα;

Η ανοησία είναι τόσο βαθιά χωμένη στο μυαλό των εργαζομένων στην Ελλάδα, που νομίζουν πως ψηφίζοντας μια Κυριακή, μετά από τα 4 χρόνια απραξίας, για την επόμενη κυβέρνηση, που «είναι πιο σωστή», ξαφνικά οι αποδοχές του θα «αποκασταθούν», κι ο εργοδότης του θα τον πληρώνει νόμιμα.

Είναι έτσι;

Αμ δε!

Χρειάζεται πάντοτε προσωπικός, αλλά και συλλογικός, αγώνας για να κατακτήσει κανείς το δίκαιό του αλλά, και για να αποδόσει το δίκαιο, σε όσους δεν το λαμβάνουν μέσα στην κοινωνία, επειδή κάποια λαμόγια τους εκμεταλλεύονται ασύστολα.

Στην Ελληνική κοινωνία, ο καθείς κοιτάει τον δικό του «κώλο», κι έτσι, όταν ο εργοδότης του εγωιστή κλέβει τον διπλανό του συνάνθρωπο, και πληρώνει στον ίδιο «κάτι παραπάνω», για να εξαγοράζει τη σιωπή του, τον καθιστά συνένοχο στην κλοπή αυτή κατά του συνπολίτη του, αφού ο πρώτος σιωπά κι ανέχεται την αδικία, ενώ είναι «αποκαταστημένος» στο έγκλημα .

Εντούτοις….

 

tromaktiko

Αυτόφωρο για τη μη καταβολή Δώρων κι Επιδομάτων

(κάνε καταγγελίες τώρα , γίνονται δεκτές κι Ανώνυμες)

Υπάρχει μόνο μια λύση για να εξυγιανθεί μια κοινωνία. Κι αυτή δεν είναι πάντοτε η πολιτική λύση, δηλαδή το να φορτώνουμε όλα τα πάντα στον υποτιθέμενο κάθε φορά «κυβερνητικό κόκκορα» και να περιμένουμε κάποιος άλλος να μας σώσει.

Όπως είπαμε, χρειάζεται προσωπική προσπάθεια, όχι μόνο για το δικό μας καλό, αλλά και για το καλό των συναθρώπων μας.

Διάσωση δεν είναι να ρυμουλκούμε τους παρασυρμένους από τα κύματα. Διάσωση είναι να αγωνιζόμαστε ο καθείς προσωπικά, κι όλοι συλλογικά, για μια δικαιότερη κοινωνία με όσο το δυνατό λιγότερες λαμογιές και λιγότερα λαμόγια.

Συνεπώς:

α) Κατάγγειλε τώρα στους Επιθεωρητές Εργασίας λαμόγια και κλέπτες εργοδότες ναυαγοσωστικής  «καρριέρας», που δεν σου καταβάλλουν τα δώρα που ο νόμος ορίζει:
http://www.mlsi.gov.cy/mlsi/dli/dli.nsf/dmlindex_gr/dmlindex_gr?OpenDocument

http://ergatika.gr/2012/08/katageli/

β) Γίνεται κι ανώνυμα….

γ) Οι Επιθεωρητές μπορούν να αποδείξουν ότι κάποιος εργοδότης δε καταβάλλει δώρα γενικώς σε ναυαγοσώστες, γιατί τις περισσότερες φορές οι εργοδότες αυτοί δεν κατέχουν αποδείξεις καταβολής των δώρων αυτών, αφού ποτέ δεν τα πληρώνουν στους υπαλλήλους τους.

δ) Αν τυχόν κι υπογράφεις τέτοιες αποδείξεις χωρίς να λαμβάνεις τα δώρα, τότε είσαι άξιος της μοίρας σου ως εκτροφέας λαμογιών. Είσαι ολοταχώς έτοιμος για εγγραφή στα μητρώα πολιτών της  «Ουγκάντα», χωρίς να θέλουμε και να μειώσουμε το κράτος αυτό…..

851421000

 Όχι, δεν θα καταγγέλω κανένα εργοδότη, θα περιμένω να ανέβει ο μισθός!

Εγώ δεν είμαι «καρφί»

Καλά κρασιά!

Όχι βέβαια, δεν είσαι καρφί. Ανόητος και μάλιστα πολύ, ναι! Αυτό είσαι.

Όσο αφήνεις τα λαμόγια να έχουν το πάνω χέρι στο ναυαγοσωστικό επιχειρείν, δε θα δεις ποτέ άσπρη μέρα. Και το χειρότερο; Δε θα δει επίσης κανείς από τους συναδέλφους σου μια τέτοια όμορφη μέρα.

Ώρες ώρες αναρωτιέμαι ,γιατί ασχολείσαι με αυτό το αλτροϊστικό επάγγελμα και δε πας να γίνεις μοντέλο που είναι πιο εγωιστικό κι αφορά μόνο τον δικό σου  «κώλο». Άλλωστε, αφού πληρωθείς κάτι ψίχουλα «παραπάνω» δίχως επιδόματα από έναν ιδιώτη, μετά τρέχεις στον ΟΑΕΔ και κλαίγεσαι για το επίδομα ανεργίας που σου παρέχει το κράτος, ενώ άλλες μέρες ζεις με κάτι κλώδες και νερωμένους καφέδες σε καφετέριες σκοτώνοντας τον χρόνο σου αδίκως τις κρύες μέρες του χειμώνα.

Ξύπνα επιτέλους!

Ακόμη κι αν ανέβουν κάποτε οι μισθοί στην Ελλάδα, πάλι λίγα θα λαμβάνεις, γιατί και τότε, όπως και τώρα, τα λαμόγια δε θα σου καταβάλλουν όσα δικαιείσαι. Κια ξέρεις γιατί; Γιατί σιωπάς κι ανέχεσαι την αδικία απέναντι σε όλους τους συναδέλφους σου, παρεκτός κατ’ εσού.

Μια φορά από κάτω = για πάντα από κάτω.

Η βλακεία που δεν έχει όρια!

Ποια είναι η πιο σημαντική βλακεία του Έλληνα εργαζομένου;

Το βρήκες!

Όταν βρίσκεται σε μια εργασία και τον έχουν ξεσκίσει, τι κάνει;

Πιστεύει πως η δουλειά του δεν είναι καλή και για να την κάνει καλή, πρέπει να την αλλάξει και να πάει αλλού!

Τόση βλακεία!

Βρε, κάθισε εκεί που είσαι, και μάθε ότι πολεμάς για το δίκαιο όλης της κοινωνίας κι όλων των συναθρώπων σου, ενώ ο λαμόγιο κάποιες φορές εργοδότης σου, πολεμά μόνο για τον εαυτό του ή για μα πολύ στενή κλίκα άλλων ιδωτών.

Λοιπόν τι;

Έτσι θα αφήσεις τους συναδέλφους σου;

Κατάγγειλε τώρα τα λαμόγια και μην αργείς.

Δεν είναι οι κυβερνήσεις οι ήρωες.

Οι πολίτες είναι οι ήρωες….

Αν θες να ψηφίσεις κάτι, αυτή ή την άλλη Κυριακή, να ψηφίζεις διαχρονικές αξίας, όπως «δικαιοσύνη», «αλήθεια», «αλτροϊσμό», οι οποίες επιτυχγάνονται με προσωπικούς αγώνες κι όχι με το ρήξιμο ενός χαρτιού μέσα σε μια γελοία κάλπη κάθε 4 χρόνια, το οποίο μάλιστα υφαρπάζεται με γελοίους κανόνες «+50 έδρες μπόνους».

Ψήφισε τον «εαυτό» σου…. λοιπόν, που πολεμά για τους άλλους.
Αυτή δεν είναι άλλωστε η δουλειά σου, ή μήπως όχι;

ht_axe_commercial_lifeguard_jef_130128_mnΔιάσωση δεν είναι να ρυμουλκούμε τους παρασυρμένους από τα κύματα. Διάσωση είναι να αγωνιζόμαστε ο καθείς προσωπικά, κι όλοι συλλογικά για μια δικαιότερη κοινωνία με όσο το δυνατό λιγότερες λαμογιές και λιγότερα λαμόγια. Εσύ θα πας για καφέ και θα καθίσεις διπλοπόδι;  Το θεωρείς μάταιο αγώνα να καταγγείλεις; τότε φίλε δεν κάνεις για ναυαγοσώστης. Για δεσμοφύλακας καλός είσαι….


 

Στο αυτόφωρο εργοδότες για μη καταβολή δώρου Χριστουγέννων – Τι απαντά το ΣΕΠΕ στα περί αύξησης των καταγγελιών φέτος

ergazomenoi-katwtatos-misthos-660_24
 

Αντιμέτωποι με τη διαδικασία του αυτόφωρου βρέθηκαν 17 εργοδότες μετά από καταγγελίες για μη καταβολή του δώρου Χριστουγέννων.

Συγκεκριμένα σε ανακοίνωσή του με αφορμή δημοσιεύματα περί αύξησης των καταγγελιών, το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας (ΣΕΠΕ) διευκρινίζει ότι μέχρι σήμερα 23 Δεκεμβρίου, πρώτη εργάσιμη ημέρα μετά τη λήξη της υποχρέωσης καταβολής του δώρου,  έχουν γίνει 866 καταγγελίες που αφορούν 142 επιχειρήσεις και ήδη για 17 εργοδότες έχει ενεργοποιηθεί η διαδικασία του αυτοφώρου.

Αντίστοιχα πέρυσι είχαν γίνει συνολικά 7.294 καταγγελίες για 1.450 επιχειρήσεις.

http://www.iefimerida.gr/news/136195/στο-αυτόφωρο-εργοδότες-για-μη-καταβολή-δώρου-χριστουγέννων-τι-απαντά-το-σεπε-στα-περί-αύ

Απαντήστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: