Ναυαγοσώστες, Σχολές, Δήμοι, Ξενοδοχεία, συνθήκες στην Ελλάδα

Συνθήκες Εργασίας & Εκπαίδευσης των Ναυαγοσωστών στην Ελλάδα.

Οριστική ήττα Ε.ΝΑ.Κ από Συνεταιρισμό & Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας

Σε παλαιότερό μας άρθρο είχαμε αναφερθεί για την διαμάχη της ναυαγοσωστικής κάλυψης του Δήμου Βόλου μεταξύ μιας ΚοινΣΕπ (συνεταιρισμός ναυαγοσωστών – γυμναστών) και της Ε.ΝΑ.Κ.

Μας είχε διαφύγει το γεγονός ότι τελικά ούτε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας δικαίωσε την Ε.ΝΑ.Κ. στη προσπάθειά της να μονοπωλήσει την κάλυψη Βόλου.

Τι σημαίνει αυτό;

Τι άλλο δηλαδή, από αυτό που φωνάζουμε εδώ και χρόνια….

Δηλαδή ότι οι διαγωνισμοί στους δήμους είναι σάπιοι και στημένοι με υπερκέρδη για τις εταιρίες και κλεμμένους κανονικότατα ναυαγοσώστες.

Ως πότε παλικάρια;

 


 

Απέρριψε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση την ένσταση για τους ναυαγοσώστες

Πλήρης δικαίωση του αντιδημάρχου και της Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Βόλου

 

ναυαγοσώστης
Απέρριψε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας τις ενστάσεις κατά των αποφάσεων του αντιδημάρχου Οικονομικών Ηλία Ξηρακιά και της Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Βόλου, σχετικά με την ακύρωση του διαγωνισμού για τη ναυαγοσωστική κάλυψη των παραλιών του Δήμου Βόλου και την επανάληψή του με τροποποίηση των όρων της διακήρυξης. Για το μεσοδιάστημα και μέχρι να επαναληφθεί ο διαγωνισμός, ο Αντιδήμαρχος ανέθεσε την κάλυψη των αναγκών στη νεοϊδρυθείσα από τοπικούς γυμναστές – ναυαγοσώστες ΚοινΣεΠ (Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση), όπως προβλέπει η νομοθεσία.

Όπως τονίζει σε δήλωσή του ο κ.Ξηρακιάς, «η απόρριψη της ένστασης είναι μια δικαίωση της επιλογής μας που σε συνδυασμό με την πρωτοβουλία τοπικών γυμναστών-ναυαγοσωστών να ιδρύσουν τη δική τους ΚοινΣεΠ, μας έδωσε την ευκαιρία και να πετύχουμε σημαντική μείωση του κόστους λειτουργίας του Δήμου κατά 70.000 ευρώ ανά έτος και παράλληλα να δοθεί δουλειά στο ντόπιο δυναμικό που αντιμετωπίζει προβλήματα απασχόλησης. Η επιλογή μας δείχνει το δρόμο και σε άλλες κοινωνικές ομάδες, αποδεικνύοντας ότι ο συνεργατισμός και η κοινωνική οικονομία που δίνουν έμφαση στην απασχόληση και όχι στο κέρδος, πρέπει να δυναμώσουν και στη χώρα μας ως τρίτος πόλος της Οικονομίας ανάμεσα στους ιδιώτες και το κράτος».

Πηγή: http://magnesianews.gr/volos/απέρριψε-η-αποκεντρωμένη-διοίκηση-τη.html


 

Θα επανέλθουμε σε αυτό με περισσότερες λεπτομέρειες….

Γιατί;

Μα γιατί μεγάλες εταιρίες που καταδικάζονται από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση του Κράτους, επειδή ζητούν άδικα πράγματα, στο τέλος συνεργάζονται εις την υπογραφή νομοσχεδίων ναυαγοσωστικής κατά των ναυαγοσωστών.

 

 

Απαντήστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: