Ναυαγοσώστες, Σχολές, Δήμοι, Ξενοδοχεία, συνθήκες στην Ελλάδα

Συνθήκες Εργασίας & Εκπαίδευσης των Ναυαγοσωστών στην Ελλάδα.

Θα λαμβάνεις 20€ με ένσημο και 27€ χωρίς ένσημο….

Πόση κλεψιά και λαμογιά άραγε, ακόμη στην ελληνική κοινωνία; Δε χορτάσατε ακόμη ανοησία;

 

noob_lifeguard

Σφίγγε το κορμί σου για επίδειξη, παίζε το «μάτσο» ναυαγοσώστης στην παραλία, την ίδια ώρα που ο άπληστος και κλέφτης εργοδότης σου σου σφίγγει το ζωνάρι κι εσύ υποτάσσεσαι ή συμφωνείς στην παρανομία και στην κλεψία συντάξεων και ταμείων ασφάλισης… για να λαμβάνεις τελικά λιγότερα από όσα ορίζει ο νόμος. Και παράνομος και φτωχότερος.Φοβερή επιτυχία! Συνέχισε να κορδώνεσαι…. Αλλά για εμάς γνωρίζεις πολύ καλά τι είσαι…

Αρκετοί ναυαγοσώστες έχουν ακούσει τα εξής αντιφατικά να λέγονται από τον πιθανό τους εργοδότη:

α) τα πράγματα έχουν σφίξει (με τα 10χίλιαρα πρόστιμα από το ΣΕΠΕ) και έτσι εμείς θέλουμε να ασφαλίζουμε τους ναυαγοσώστες και να αποφεύγουμε την ανασφάλιστη εργασία….

β)… εντούτοις σε μας μπορείς να λαμβάνεις 20€/ημέρα με ένσημο και 27€/ημέρα χωρίς ένσημο

zero-euro

Η κλασσική παραμύθα 20€ /ημέρα με ένσημο

Αυτή η πρόταση ενέχει 2 ψέματα μεγάλου μεγέθους

α) Αν υπήρχε 20€/ημέρα καθαρός μισθός ναυαγοσώστη ακτής, αυτός θα αφορούσε καθημερινές, όχι Κυριακές όπου με 75% περισσότερα ο μισθός θα ανέρχονταν σε 35€/ημέρα. Αλλά για τις Κυριακές (5 κατά μέσο όρο κάθε μήνα το καλοκαίρι μαζί με τις Αργίες 1ης Μαΐου, 15ης Αυγούστου, 28ης Οκτωβρίου) ελάχιστοι μιλούν.

Επιπλέον η ασφαλισμένη εργασία αποδίδει και συντάξιμο χρήμα στον εργάτη που θα ανέρχονταν σε επιπλέον 10€/ημέρα, αλλά που ο εργοδότης προσπαθεί να αποφύγει και να μην αποδώσει σε αυτόν δια μέσω του ΙΚΑ.

β) Ακόμη και χειρότερα ασφαλισμένη εργασία σημαίνει επιδόματα, δηλαδή επιπλέον περίπου 7-10€/ημέρα καθαρά στο χέρι του ναυαγοσώστη.

Άρα μαζί με τα επιδόματα ο νόμιμος μισθός θα ήταν 31€/ημέρα, κι όχι όπως αφήνει να εννοηθεί ο εργοδότης σε 20€/ημέρα.

epitheorisi-ergasias-612x300

 Η κλασσική παραμύθα 27€/ημέρα δίχως ασφάλιση

Δηλαδή τι σου λέγει το αφεντικό σου; Ότι υπάρχει ανασφάλιστη εργασία μέσα στην επιχείρησή του;

Μπα;! Αλήθεια;! Δε γνωρίζαμε ότι οι επιχειρήσεις έχουν το δικαίωμα να προσφέρουν κι ανασφάλιστη εργασία…

Άραγε πιστεύεις ότι αυτές οι επιχειρήσεις όταν λαμβάνουν τιμολόγια, τα λαμβάνουν δίχως ΦΠΑ, σαν και σένα που δε λαμβάνεις ένσημα;

Έτσι νομίζεις;

Νομίζεις δηλαδή πως αυτές οι επιχειρήσεις δέχονται με τη σειρά τους να είναι «ανασφάλιστες» έναντι των ξενοδόχων και των δήμων, όπως εσύ προσφέρεσαι για ανασφάλιστη εργασία στην κρεατομηχανή του κέρδους;

Σε γελάσανε αδελφέ!

C07F81D66F63E82B36C85973A6E7F003

Η κλασσική παραμύθα του «εμείς θέλουμε το ΙΚΑ αλλά…»

Και παράλληλα ο εργοδότης σου σε διαβεβαιώνει πως «…εμείς θέλουμε να ασφαλίζουμε τους ναυαγοσώστες…» αλλά…. για το καλό του ναυαγοσώστη και για να κερδίζει «περισσότερα» ο ναυαγοσώστης, δήθεν, η δική τους λαμογίστικη επιχείρηση είναι διατεθιμένη να προσφέρει σε τιμή ευκαιρίας «ανασφάλιστη» εργασία ή εργασία με μαύρο μισθό έτσι;

Ωραίοι τύποι! Να τους χαίρεσαι που τους έχεις εργοδότες και δεν τους έχεις καταγγείλει ακόμη. Πόσο μάτσο αρχικορόιδο ακόμη μπορείς να είσαι;

soccer-am-Life-Guard

Συμπέρασμα

Ένα είναι πάντα το συμπέρασμα: η νόμιμη εργασία είναι πάντα η πιο συμφέρουσα. Όσοι σου προτείνουν παράνομη εργασία δε το κάνουν για το καλό σου, για να λαμβάνεις εσύ «παραπάνω», 27€ έναντι 20€ (δήθεν), [31€ στην πραγματικότητα], αλλά γιατί τα χρήματα που δε σου αποδίδουν τα βάζουν στην τσέπη τους.

Άραγε θα το μάθεις το μάθημα ποτέ σου ή θα συνεχίζεις να κάνεις το μακάκα;

Και πρόσεχε μην σε πουν ρουφιάνο…. Γιατί εσύ έχεις «τιμή», δεν καταδίδεις κανέναν, ξέρεις μόνο να βαστάς ομερτά στον εργοδότη σου για να σε κλέβει και να σε μαδάει σα κουτή όρνιθα. Από την άλλη μεριά όλη μέρα κουτσομπολεύεις αυτόν ίσως κι όλους τους γνωστούς σου για τα ανθρώπινα ελαττώματά τους, που πάντα είναι μικρότερα από του εργοδότη σου.

Άξιος της μοίρας σου. Σφίξε τώρα το δικέφαλο, αν τον βρεις, και πάρε πόζα. Πιες και τον καφέ σου και άσε όλους τους άλλους ναυαγοσώστες να κατακλέβονται από τον εργοδότη τον δικό σου. Εσένα τι σε μέλει; Εσύ είπαμε, έχεις ΤΙΜΗ….

bunny_guard

Υ.Γ.:  Σε επόμενο άρθρο θα ασχοληθούμε με την μαύρη εργασία, ως «κρυφή συννενοημένη αύξηση μισθού» μεταξύ εργοδότη και μισθωτού, χωρίς αυτή να είναι καταχωρημένη σε νόμιμα έγγραφα.

 

Απαντήστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: