Ναυαγοσώστες, Σχολές, Δήμοι, Ξενοδοχεία, συνθήκες στην Ελλάδα

Συνθήκες Εργασίας & Εκπαίδευσης των Ναυαγοσωστών στην Ελλάδα.

Πάφος (Κύπρος): Πιάνουν εργασία «…μετά τις 11:00» (…όπως στην Ελλάδα)

choris-navagosostes

Κύπρος, μετά από 2 σοβαρά περιστατικά:

«Την έντονη αντίδραση των κολυμβητών και όχι μόνο, προκαλεί το γεγονός ότι οι παραλίες λουομένων στην επαρχία της Πάφου, από την 1η Σεπτεμβρίου, επανδρώνονται με ναυαγοσώστες μετά τις 11 το πρωί, μέχρι τις 17.30»

Παρατηρήστε το ωράριο έναρξης υπηρεσίας «μετά τις 11 το πρωί» (!) που τελειώνει σαν το ελληνικό 17:30 ακριβώς (κι όχι «μετά τις 17:30 το απόγευμα», ανάλογα με το ωράριο έναρξης).

Άραγε, θα μπορούσε να ήταν ότι κάποιοι δεν πάνε στη δουλειά τους στην ώρα τους, εφόσον το «μετά τις 11 το πρωί» δεν είναι συγκεκριμένο ωράριο….;

Έπειτα, αν κάποιοι δεν καθυστερούν, τότε τι είδους απασχόληση είναι αυτή του «μετά τις 11 το πρωί» έως 17:30;  6ώρες + 1/2 μισάωρο; Δηλαδή μειωμένη απασχόληση;

Κάτι δεν πάει καλά, είτε από άποψη εργαζομένων, είτε από άποψη δημοτικής ή ιδιωτικής εργοδοσίας….

Ας προσέχατε…. [Επιστάτες ναυαγοσωστών προσλαμβάνει ο δήμος ή οι ιδιωτικές επιχειρήσεις;] Ή μια ζωή οι λουόμενοι θα είναι τα ανημέρωτα κορόιδα της υπόθεσης αυτής, του «μπίζνες να γίνονται κι Άγιος ο Θεός»;

-> «Το ποτήρι της έντονης αντίδρασης των λουομένων ξεχείλισε, είπε ο κ. Ιεροκηπιώτης, μετά τα δυο σοβαρά περιστατικά, που έγιναν πρόσφατα στα Δημοτικά Μπάνια και δυο ανθρώπινες ζωές σώθηκαν κυριολεκτικά την υστάτη, όχι από ναυαγοσώστες αλλά από κολυμβητές που έτρεξαν και έδωσαν τις πρώτες βοήθειες. »

…ΟΠΩΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Γιατί όμως είπαμε …. «όπως στην Ελλάδα»;

Μα γιατί και στην Ελλάδα η έλλειψη επιστατών της ναυαγοσωστικής υπηρεσίας ιδίως σε δημοτικές παραλίες έχει δημιουργήσει κατ’  επανάληψη το πρόβλημα της κακής παροχής υπηρεσιών, όπου ο ναυαγοσώστης / ναυαγοσώστρια, μετά από το «απαιτούμενο» ξενύχτι την περασμένη βραδιά, πηγαίνει για εργασία ότι ώρα του καπνίσει, και πάντα μετά της 10:30, σπανίως ή ποτέ νωρίτερα λ.χ. για λίγη κολυμβητική προπόνηση, κι έτσι φτάσαμε σήμερα οι σχολές να ζητούν διαρκείς πιστοποιήσεις πατώντας σε πολλούς ανεύθυνους ναυαγοσώστες και στη συμπεριφορά τους.

Άλλες δε φορές ο ναυαγοσώστης δεν φεύγει 17:30 αλλά τις 16:30,  17:00 ή τις 17:15… και δε βαριέσαι. «Κανείς δεν πνίγεται…».

Μεγάλη η ευθύνη και του ιδιωτικού τομέα, που όσα χρόνια ασχολείται στις δημοτικές παραλίες, παίρνει το χρήμα, πετάει μερικές φορές ανά την Ελλάδα «αλεξιπτωτιστές» ναυαγοσώστες σε απόμακρες παραλίες, που εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να εποπτεύσει επιτυχώς, κι έτσι η μπίζνα συνεχίζεται.

Ευτυχώς που υπάρχουν φωτεινές εξαιρέσεις στο χώρο και δεν μας έχει πάρει όλους η μπάλα. Όμως η είδηση από την Πάφο δείχνει ένα γενικό κακό στο ωράριο, χωρίς να μπορεί να πει κανείς με σιγουριά αν αυτό είναι ευθύνη του Δήμου ή των ναυαγοσωστών.

 


Παράταση ωραρίου ναυαγοσωστών ζητούν οι κολυμβητές Πάφου

Την έντονη αντίδραση των κολυμβητών και όχι μόνο, προκαλεί το γεγονός ότι οι παραλίες λουομένων στην επαρχία της Πάφου, από την 1η Σεπτεμβρίου, επανδρώνονται με ναυαγοσώστες μετά τις 11 το πρωί, μέχρι τις 17.30 γεγονός που αφήνει τους λουόμενους για πολλές ώρες ουσιαστικά «απροστάτευτους», σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου χειμερινών κολυμβητών «Βρυσούδκια Κέλπετρη” Ματθαίο Ιεροκηπιώτη.

 
Επί του θέματος, ο κ. Ιεροκηπιώτης απέστειλε  επιστολή στον Υπουργό Εσωτερικών, η οποία έχει κοινοποιηθεί στον Έπαρχο Πάφου, μέσω της οποίας απευθύνει έκκληση να εξευρεθεί μια λύση, αφού οι καιρικές συνθήκες είναι εξαιρετικές και πολύς κόσμος θα συνεχίσει να απολαμβάνει το κολύμπι του και μετά το τέλος του Νοεμβρίου, περίοδο που ολοκληρώνεται, η «προστασία», από τους  ναυαγοσώστες στις πλείστες παραλίες .
 
Το ποτήρι της έντονης αντίδρασης των λουομένων ξεχείλισε, είπε ο κ. Ιεροκηπιώτης, μετά τα δυο σοβαρά περιστατικά, που έγιναν πρόσφατα στα Δημοτικά Μπάνια και δυο ανθρώπινες ζωές σώθηκαν κυριολεκτικά την υστάτη, όχι από ναυαγοσώστες αλλά από κολυμβητές που έτρεξαν και έδωσαν τις πρώτες βοήθειες.
 
Ο κ. Ιεροκηπιώτης ανέφερε πως οι οργανωμένοι κολυμβητές αντιλαμβάνονται τις δύσκολες εποχές που περνά ο τόπος μας και ειδικότερα ο Δήμος της επαρχίας , αφού η πόλη – όπως είπε-  είναι κοινό μυστικό ότι έχει πληγεί περισσότερο από όλες τις άλλες πόλεις της Κύπρου, από την οικονομική κρίση.
 
Παρόλα αυτά, συνέχισε, “θεωρούμε απαράδεκτο το γεγονός, ότι δεν υπάρχει ναυαγοσώστης από το πρωί, αφού από πολύ νωρίς όχι μόνο στα Δημοτικά Μπάνια, αλλά σε όλες τις οργανωμένες παραλίες της πόλης μας, πολλοί κολυμβητές απολαμβάνουν το μπάνιο τους” .
 
Ως οργανωμένοι κολυμβητές συμπλήρωσε , “έχουμε κάνει πάρα πολλά διαβήματα προς κάθε κατεύθυνση αλλά η απάντηση που πήραμε είναι ότι τα ταμεία είναι άδεια”.
 
Εκτίμησε τέλος πως μπορεί να εξευρεθεί λύση.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

– See more at: http://www.sigmalive.com/news/local/262782/paratasi-orariou-navagososton-zitoun-oi-kolymvites-pafou#sthash.rJK6x4V1.dpuf

 

 


Απαντήστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: