Ναυαγοσώστες, Σχολές, Δήμοι, Ξενοδοχεία, συνθήκες στην Ελλάδα

Συνθήκες Εργασίας & Εκπαίδευσης των Ναυαγοσωστών στην Ελλάδα.

Λογιστές / Λογίστριες. Συνενοχή στις κομπίνες….

logistis4Ο λογιστής του μαφιόζου  Αλ Καπόνε στην ταινία «Οι αδιάφθοροι» υψώνει την καραμπίνα ενάντια στον αστυνομικό. Στην ταινία αυτή, το λαμόγιο μαφιόζος  έχει να πληρώσει 4 χρόνια σωστούς φόρους στο κράτος (φοροφυγάς) πέρα από τις άλλες παρανομίες που κάνει. Στην ελληνική περίπτωση ο μαφιόζος αυτός (ιδιώτης κάτοχος εταιρίας ναυαγοσωστικών υπηρεσιών, υπηρεσιών ανιματέρ ή διευθυντής τουριστικού γραφείου με Ρωσίδες) όχι μόνο φοροδιαφεύγει του δημοσίου, αλλά δεν πληρώνει 4 χρόνια τώρα στους υπαλλήλους του Δώρα , Άδειες, Κυριακάτικη εργασία, υπερωρίες κ.α. Είναι ηλίου φαεινότερο πως  και τα λαμόγια έχουν πάντα λογιστή που είναι συνήθως της ιδίας κοπής με τα αφεντικά του και πολλές φορές λειτουργεί ως επιστάτης – δεξί χέρι ενάντια σε εργαζόμενους που είναι κατά πλειοψηφία κότες. Βλέπετε ο μαφιόζος δε γνωρίζει νομικο-οικονομικά. Γνωρίζει μόνο πως να πληρώνει άλλους (τους λογιστές) για να τον παρουσιάζουν στο κράτος νόμιμο, ενώ είναι ληστοσυμμορίτης και κινείται εγωιστικά μέσα στην κοινωνία. Ο εγωισμός είναι μαι ελεεινή ψυχο-παθολογική κατάσταση από την οποία μαστίζονται οι κοινωνίες.

Από τον λογιστή του Αλ-Καπόνε στον λογιστή του… Ελ-Ληνα.

accounting

Πολλοί λογιστές έχουν απόλυτη γνώση του τι συμβαίνει στην αγορά εργασίας. Γνωρίζουν πως οι πελάτες –  εργοδότες τους, τους φέρνουν παράνομες συμβάσεις εργασίας, πως δεν καταβάλλουν στους εργαζόμενους αυτά που καταχωρούν στο ΙΚΑ ή στην εφορία ως «καταβεβλημένα».

Ξέρουν πως οι περισσότερες μισθοδοσίες είναι κάλπικες, πως δηλαδή άλλα αναγράφονται κι άλλα αποδίνονται και πως όλα είναι στον «αέρα», αλλά κάνουν τουμπεκί για να βγαίνει ο παράς… και δε βαριέσαι. Ποιός ασχολείται καϋμένε; «Οι πολιτικοί τα φάγανε… όχι εμείς…»

Υπάρχει όμως και μια αναιδέστατη κι αισχρή συμπεριφορά εκ μέρους λογιστών η οποία εκδηλώνεται άπαξ και τυχόν εργαζόμενος κινηθεί υπέρ των δικαιωμάτων του. Αυτή η συμπεριφορά είναι μία  συμπεριφορά «τσομπανόσκυλου» υπέρ του παράνομου κι έχοντα ελεεινή συμπεριφοράς, εργοδότη και πελάτη τους.

Ελλεινή συμπεριφορά κι αισχρή επειδή :

α) όταν ο εργάτης κινηθεί ενάντια στο αφεντικό του, κι ενώ γνωρίζουν πως το αφεντικό / πελάτης τους έχει άδικο, επιτίθονται στον εργάτη / υπάλληλο. Υπάρχει μεν η εσωτερική αντίφαση μέσα στη συνείδησή τους για το λάθος τους αυτό, αλλά το αφεντικό είναι εργοδότης τους, κι άρα το οικονομικό τους συμφέρον έχει γυρίσει την πλάστιγγα υπέρ της καταπάτησης της συνείδησης τους και υπέρ της  επίθεσης ενάντια στον εργάτη που άλλωστε «δε θα τον ξαναδούν», ενώ το αφεντικό του ξανά και ξανά μέσα από την επαγγελματική τους συνεργασία.

β)  όταν ο εργάτης ζητήσει τα νόμιμα του ξαμολούν το περίφημο: «αφού γνωρίζεις ποια ήταν η [παράνομη] συμφωνία…. να μην πληρώνεται Δώρο Χριστουγέννων –  Πάσχα κι άδειες…». Κι επειδή λοιπόν εσύ ο εργάτης «γνώριζες», κάθισε και ψόφησε από την πείνα. Ενώ ο λογιστής ή η λογίστρια που δεν κόβει συνήθως ούτε ΜΙΑ ΑΠΟΔΕΙΞΗ παροχής υπηρεσιών (άλλος φοροφυγάς από κει), θα την περνάει πίνοντας κρασιά στην υγεία των κορόιδων.

Όχι κύριοι και κυρίες! Δε «γνωρίζουμε» παράνομες συμφωνίες που σας συμφέρουν μονοπωλιακά. Κατευθείαν οι εργοδότες στον επόπτη εργασίας μέχρι να συμμορφωθούν με τους νόμους, κι αν χρειαστεί μύνηση κι αγωγή ενάντιά σε λογιστές και λογίστριες, για συνεργία υπέρ παράνομου πλουτισμού του εργοδότη μας.

Στον αγύριστο η παλιά Ελλάδα κι όσες συμπεριφορές τη διαμόρφωσαν σε αυτό το απεχθές επίπεδο.

 

logistis3Στείλε τον εργοδότη σου στον επιθεωρητή εργασίας και απείλησε το λογιστή με μήνυση ως συνεργό σε παράνομο πλουτισμό του αφεντικού σου. Ξύπνα, δράσε, μη μασάς… Όσο είσαι κότα θα σε μαδάνε γιατί η δική του η δειλεία θρέφει το δικό τους θράσσος. Εσύ μεγαλώνεις τις τερατογενέσεις της κοινωνίας σου, σε αρέσει δε σε αρέσει, έτσι έχουν τα πράγματα. Ο λαός μας λέγει: «δώσε θάρρος στο χωριάτη να σου ανεβεί και στο κρεβάτι», μόνο που ορισμένοι σας έχουν ανεβεί στο σβέρκο…..

Συνειδητοποίησε  το….

Χωρίς εσένα τίποτα δε θα αλλάξει στην πατρίδα σου. Τί-πο-τα. Κι ας πιστεύεις ότι με τη ψήφο σου κάτι κάνεις. Νόμοι για να σε προστατέψουν υπάρχουν. Αλλά δεν είναι βιολογικά όντα για να κινηθούν οι νόμοι από μόνοι τους. Πρέπει ΕΣΥ να τους χρησιμοποιήσεις, αν θες να βοηθήσεις την πατρίδα σου. Αν πηγαίνεις συνέχεια για καφέ και λες «ωχ αδερφέ, που να ξατρέχομαι τώρα…», τότε δεν είσαι και συ παρά ένας ακόμη εγωιστής, που δεν σκέφτεσαι το διπλανό του και τις εργασιακές συνθήκες εις τις οποίες απασχολείται. Σκέφτεσαι και συ το δικό σου κωλαράκι…..  κι ας καίγεται ο κόσμος όλος.

231

Για εκείνους τους λογιστές –  λαμόγια

Μπορεί να νομίζετε πως οι συνειδήσεις σας είναι δικές σας κι άρα δε θα λογοδοτήσετε σε κανέναν για τις ελεεινές σας πράξεις. Αλλά αυτό είναι λάθος υπολισμός παρά τις μαθηματικές σας γνώσεις.

Όλες οι συνειδήσεις είναι στα χέρια του Θεού και οι κάτοχοί τους είναι υπεύθυνοι για όλες τις λαμογιές, μηδεμίας εξαιρουμένης.

Όλες οι συνειδήσεις θα κληθούν να εξηγήσουν τα πάντα με το νι και με το σίγμα κι αυτές οι εξηγήσεις  δε θα είναι απολογητικές…. αλλά οι μάρτυρες κατηγορίας….

Συνεπώς προς το δικό σας συμφέρον, αλλάξτε ρότα…

 


Απαντήστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: