Ναυαγοσώστες, Σχολές, Δήμοι, Ξενοδοχεία, συνθήκες στην Ελλάδα

Συνθήκες Εργασίας & Εκπαίδευσης των Ναυαγοσωστών στην Ελλάδα.

Μου βάζουν περισσότερα χρήματα (!) στην τράπεζα…και μετά τα βγάζουν…

Το ακούσαμε κι αυτό… ->

«Μου βάζουν περισσότερα χρήματα από το μισθό μου στην τράπεζα αλλά μετά το αφεντικό με παίρνει τηλέφωνο και μου ζητάει το περίσσευμα πίσω» <—

LOS ANGELES - OCTOBER 20: Producer Mark Wood arrives at the Hollywood Film Festival presentation of "Bullets Over Hollywood" at the Arclight Theatre October 20, 2005 in Los Angeles, California. (Photo by Michael Buckner/Getty Images)Μια εικόνα χίλιες λέξεις,… Στην μνημονιακή, ή μη, δε Ελλάδα, με τις πολλαπλές παράλληλες πραγματικότητες,  η παραμύθα συνεχίζεται… «οι πολιτικοί τα φάγανε» ενώ αρκετοί πολίτες της είναι πραγματικά «αγγελούδια». Δυστυχώς όταν ένα τσαμπί σταφύλι  (πολιτικοί) είναι σάπιο, τότε πολλές ρόγες (πολίτες) θα είναι σάπιες. Γιατί το σταφύλι από τις ρόγες αποτελείται, όχι από τίποτα άλλο.

Έλα ναυαγοσώστη στον τόπο σου….

Δύο (2) Ερμηνείες για τον ίδιο πάντα ΚΛΕΦΤΗ

Υπάρχουν 2 ερμηνείες για το φαινόμενο αυτό που αφορά αφεντικό με ναυαγοσώστες.

1) «Αφεντικό» Κλέφτης των συνεταίρων του

Όταν λοιπόν το αφεντικό σου, σου καταθέτει στο λογαριασμό μισθοδοσίας σου συχνά «παραπάνω» χρήματα από όσα «συμφωνήσατε» ή σου οφείλει, (σίγουρα και πάντα εκτός νόμου) , και μετά στα ζητά αυτά τα έξτρα πίσω, τότε αυτό σημαίνει πως σε χρησιμοποιεί για να εξάγει εκτός εταιρίας του, και κρυφά από τους συνεταίρους του, χρήματα τα οποία βάζει ο ίδιος στην τσέπη του. Καλό λαμόγιο, να τον χαίρεσαι.

Ερμηνεία: Αν δηλαδή το αφεντικό σου ελέγχεται αρκετά από τυχόν συνεταίρους του, αλλά παρόλα αυτά εξακολουθούν αυτοί να  είναι βλάκες, τότε το λαμόγιο «συνέταιρος», όντας πιο «πονηρός», καταθέτει σε διάφορους υπαλλήλους του +150€ το μήνα «παραπάνω» και μετά τους παίρνει τηλέφωνο για να τα πάρει πίσω.

Συνεπώς κάνοντας χρήση 10 υπαλλήλων βγάζει από την εταιρία του στα κρυφά, 1500€ (10Χ150€). Κι ενώ οι συνέταιροί του νομίζουν ότι αυτός πληρώνει τάχατες μισθούς, αυτός παράλληλα βγάζει μαύρο χρήμα εκτός εταιρίας……  Με άλλα λόγια ξεπλένει χρήματα και μάλιστα μαύρα.

money-laundering

 

2) Κλέφτης του κράτους και δικός σου

Η άλλη ερμηνεία έχει να κάνει με την περίπτωση που το αφεντικό σου δεν έχει συνεταίρους. [Αλλά βέβαια και να έχει συνεταίρους, πάλι το ίδιο άξια είναι αυτή η ερμηνεία για να διαλευκάνει το φαινόμενο το οποίο βιώνεις ως ναυαγοσώστης. Διαλέγεις και παίρνεις, εφόσον εσύ είσαι που γνωρίζεις τα αφεντικά σου].

Επανερχόμενοι λοιπόν λέμε, ότι πολλές εταιρίες, όπως έχουμε πει πολλές φορές, δεν καταβάλλουν στους υπαλλήλους τον 13ο και τον 14ο μισθό, δηλαδή τα δώρα εορτών, το επίδομα και τις αποδοχές αδείας.

Αν οι πληρωμές των υπαλλήλων γίνονται δια μέσω τραπέζης, ιδιαίτερα γιατί το κράτος το επέβαλλε στην εταιρία αυτή μετά από κάποιο έλεγχο, θέλοντας να δει αν πράγματι η εταιρία αυτή, συνήθως σεσημασμένη, καταβάλει τις υποχρεώσεις της προς τους εργάτες, τότε ο μοναδικός τρόπος για μην καταβάλλει όντως η εταιρία τα χρήματα στους εργάτες της, είναι αφού τα καταβάλλει μετά να τα ζητήσει πίσω.

Άρα δηλαδή η εταιρία δια μέσω της τράπεζας παριστάνει στο κράτος ότι καταβάλλει κανονικούς μισθούς, ενώ στην πραγματικότητα, τους κλέβει.

Κι εδώ είναι το παράξενο…. Υπάρχουν δηλαδή σήμερα υπάλληλοι που επιστρέφουν αυτά τα χρήματα; (!). Τί να πει κανείς!

 

Σε ποια περίπτωση ανήκω τελικά;

Αν το αφεντικό που σου ζητάει τα χρήματα είναι πάντα το ίδιο ανάμεσα σε άλλα, τότε είναι η περίπτωση 1. Αν είναι μόνος του, τότε είναι η περίπτωση 2. Αν είναι διαφορετικά αφεντικά της ίδιας εταιρίας που σου ζητούν τα χρήματα πίσω, τότε είσαι ξανά στην περίπτωση 2.

 

Τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα…

money-laundry-bag-1

Ειλικρινά δε γνωρίζουμε που θα φτάσει η κατάντια ορισμένων, όχι μόνο εργοδοτών αλλά και υπαλλήλων.

Πώς αντέχετε να σας ληστεύουν τόσο αναιδέστατα;

Πώς αντέχετε να συμμετέχετε σε κλοπές και σε ξέπλυμα μαύρου χρήματος;

Εσείς δεν είστε όλη μέρα που τάχατες αγανακτείτε για τους πολιτικούς και τα «λαμόγια»; Το σκεφτήκατε ποτέ σας ότι καταντήσατε και σεις να έχετε γίνει ίδιοι και δηλαδή λαμόγια;

Γιατί λέμε πως καταντήσατε ίδιοι με τα αφεντικά (συμπολίτες) σας;

Το λέμε αυτό γιατί μερικές φορές, όταν επικρατεί το σενάριο (1),  ο υπάλληλος αυτός παίρνει «κομίσιον» (κόμιστρο) για την βοήθεια προς εκείνο το αφεντικό του που ληστεύει τα υπόλοιπα αφεντικά του. Γι αυτό το λέμε.

Δηλαδή, όταν το αφεντικό του ξεπλένει από το ταμείο της εταιρίας 200€, δίνει και στον υπάλληλό του «δωράκι» 50€ το μήνα για να έχει το στόμα του κλειστό….

Τώρα το κατάλαβες;

bigphoto_011

Απαντήστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: