Ναυαγοσώστες, Σχολές, Δήμοι, Ξενοδοχεία, συνθήκες στην Ελλάδα

Συνθήκες Εργασίας & Εκπαίδευσης των Ναυαγοσωστών στην Ελλάδα.

Κουκουρούκου Σχολές πουλάνε παράνομα / άκυρα πτυχία σε «ναυαγοσώστες»

diploma«Σου πουλάμε πτυχία που ισχύουν μόνο για εμάς!». Το κωμικοτραγικό της υπόθεσης είναι πως οι «σχολές» που πουλάνε κάλπικα πτυχία, συνήθως τα πουλάνε στο δικό τους εργατικό δυναμικό το οποίο πρόκεται να απασχοληθεί σε ξενοδοχεία κι υδάτινα πάρκα. Μιλάμε για το άκρο ανώτατο όριο της απατεωνιάς. Το πτυχίο που σου πουλάνε, εφόσον παράνομο, ισχύει μόνο για αυτούς δηλαδή τους εργοδότες σου. Αν πας παρέξω να το ελέγξεις θα διαπιστώσεις πως είναι μια μπαρούφα. Ένα απλό χαρτί Α4 με ωραία εκτύπωση αλλά χωρίς καμία άλλη νομική αξία που να σε κατοχυρώνει απέναντι στο νόμο ή έναντι άλλου εργοδότη που θα ελέγξει τι και ποιος είσαι.

Τώρα θα μου πεις: Μα γιατί Πά-πλωμα κι όχι δίπλωμα

Απάντηση:  γιατί όπως στρώνεις, έτσι θα κοιμηθείς….

 

Νέο – Παλαιό φαινόμενο στην ελληνική ναυαγοσωστική επικράτεια…!

Σχολές οι οποίες έχουν κλείσει, δηλαδή δεν έχουν ανανεώσει την άδεια τους, λόγω χρεών, παρανομιών, ατασθαλιών, κακής οικονομικής διαχείρισης, προστίμων εφορίας κ.λ.π. συνεχίζουν να λειτουργούν πουλώντας παράνομα / άκυρα πτυχία σε ανόητους υποψήφιους επόπτες ασφαλείας.

Μα πώς;!

Στην Ελλάδα ζεις, ξύπνα! Η μαλακία πάνω εις την οποία βασίζεται η παρανομία για να εξαπατήσει, έχει σπάσει τα ταμεία!

Πώς γίνεται;

Απλό! Μετά από 5 χρόνια που λήγει η άδεια μιας σχολής (βάσει του Π.Δ. 23/2000) έχουν λήξει οι προϋποθέσεις ανανέωσης της άδειας κι έτσι τα λαμόγια βρήκαν και κάνουν το εξής:

α. επειδή τα πτυχία ακτής πρέπει να κατατεθούν στην λιμενική αρχή κι έτσι οι παράνομες σχολές δεν μπορούν να τους στείλουν τους εκπαιδευμένους με παράνομα πτυχία στο λιμενικό σώμα για εξετάσεις ναυαγοσώστη ακτής

β. επιλέγουν να πουλάνε μόνο πτυχία επόπτη ασφαλείας, επειδή αυτά ελέγχονται, υποτίθεται, από το Υπουργείο Υγείας (τρέχα γύρευε [2016]). Δηλαδή επιλέγουν αυτά επειδή ακριβώς δεν τα ελέγχει κανένας.

Οι αυτοδικαίως «ανανεώσεις» σχολών & ο αιώνιος φοιτητής ναυαγοσώστης

Όταν θα διαβάζεις αυτές τις γραμμές, να θυμάσαι πως βάσει του Π.Δ. 23/2000 [που κατά πάσα πιθανότητα σχολάρχες είχαν συντάξει] οι διευθυντές σχολών μπορούν «αυτοδικαίως» να ανανεώνουν τις άδειές τους, ενώ οι ναυαγοσώστες είναι εκείνοι οι οποίοι ωθούνται από τις ίδιες τις σχολές και τις δικές τους νομοθεσίες στο να πληρώνουν ανανεώσεις πτυχίων κάθε 2 -3 χρόνια.

 

businessman-with-the-danger-of-fraud-scam-and-theft

Μα πως στην ευχή;!

 

Φοροδιαφυγή

Με διάφορες σχολές ανά την επικράτεια που έχουν κλείσει εδώ και χρόνια αλλά που εξακολουθούν να διδάσκουν παράνομα και να πουλάνε σε αφελείς άκυρα πτυχία, επιτελούνται κι άλλα αδικήματα κατά του κράτους και κατά των πολιτών αυτού:

α) Φοροδιαφυγή: κανένα τέτοιο πτυχίο (πολλές φορές ούτε τα νόμιμα) δε συνοδεύονται από τιμολόγια παροχής υπηρεσιών

β) Εισφοροδιαφυγή: κανένας εκπαιδευτής [ο Θεός να τον κάνει εκπαιδευτή] δεν ασφαλίζεται μήτε στο ΙΚΑ μήτε στον ΟΑΕΕ. Κι έτσι κανείς δεν πληρώνει ποσοστό από τα χρήματα που δίνεις στα ασφαλιστικά ταμεία. Γι αυτό βέβαια «φταίνε οι Γερμανοί». Σωστά; Οι Έλληνες αντίθετα είναι πάντοτε «Ελληνάρες»,  δε κλέβουν, δε βρίζουν, δεν εξαπατούν, δεν παρανομούν κ.λ.π.

 

Λύση: Αλλαγή του νόμου με παραστατικά όπως στα ταχύπλοα

Μία λύση υπάρχει για να παταχθεί το φαινόμενο. Κι αυτή είναι η αναγκαστική συνοδεία του πτυχίου επότη ασφαλείας, ναυαγοσώστη κλ.π. με το τιμολόγιο παροχής υπηρεσιών εκπαίδευσης, ώστε να φαίνεται η εταιρία που το έκδωσε, η ημερομηνία πληρωμής [έκδοσης πτυχίου] ώστε να μπορεί να συγκριθεί η ημερομηνία αυτή με την έναρξη ή το τυχόν κλείσιμο της αναγραφόμενης επί του πτυχίου σχολής.

 

Σχολές ανανέωση κάθε 5 έτη, πτυχία ναυαγοσώστη κάθε 2 !

Το τραγικό σ’ αυτήν την υπόθεση είναι πως οι  σχολές ανανεώνουν τις άδειές τους κάθε 5 έτη, ενώ οι ναυαγοσώστες κάθε 4 και το φαινόμενο πάει για κάθε 2.

Συνεπώς ο «σχολάρχης» απατεώνας, θα διαπιστώνεται αν πληροί τις προϋποθέσεις του νόμου να έχει σχολή κάθε 5 χρόνια,  [μέσα σε 5 χρόνια μπορεί να έχει εκδόσει άπειρα πτυχία]ενώ το θύμα ναυαγοσώστης θα εξετάζεται κάθε 2.

Φουλ δικαιοσύνη.

loser_lifeguard«Loser Lifeguard» = εξαπατημένος ναυαγοσώστης.

Κάθισε κάτω από τον ήλιο για 8-9ώρες και έχε στα χέρια σου ένα πτυχίο που είναι «αναγνωρισμένο» μόνο από την εταιρία που σου το πούλησε και εις την οποία δουλεύεις,  κι από κανέναν άλλον, καθόσον φέρει επί αυτού Αρ. Αδείας Σχολής Ναυαγοσωστικής Εκπαίδευσης που έχει προ πολλού κλείσει… Πρόκεται για ένα φύλλο Α4 χωρίς καμία ουσιαστική αξία. Κι έχει κι ημερομηνία λήξης σε 2 έτη. Φοβερό;! Ναι. Και σκέψου πόσο κορόιδο είσαι που δεν το έχεις καταλάβει ακόμη.

Για να μην είναι λοιπόν κορόιδο, ψάξε και μάθε για την σχολή που σου το πούλησε. Γιατί λαμόγια υπάρχουν πολλά, ναυαγοσωστικά;

«Σου πουλάμε πτυχία που ισχύουν μόνο για εμάς!»

Το κωμικοτραγικό της υπόθεσης είναι πως οι «σχολές» που πουλάνε κάλπικα πτυχία, συνήθως τα πουλάνε στο δικό τους εργατικό δυναμικό το οποίο πρόκεται να απασχοληθεί σε ξενοδοχεία και υδάτινα πάρκα.

Μιλάμε για το άκρο ανώτατο όριο της απατεωνιάς. Το πτυχίο που σου πουλάνε, εφόσον παράνομο, ισχύει μόνο για αυτούς. Αν πας παραέξω να το ελέγξεις θα διαπιστώσεις πως είναι μια μπαρούφα. Ένα απλό χαρτί Α4 με ωραία εκτύπωση αλλά χωρίς καμία άλλη νομική αξία που να σε κατοχυρώνει απέναντι στο νόμο ή έναντι άλλου εργοδότη που θα ελέγξει τι και ποιος είσαι, γιατί η σχολή που δήθεν το εκδίδει έχει κλείσει πριν μια …3ετία…

 

«Θα λαμβάνεις 700€ μισθό το μήνα, αλλά μείον το άκρυο πτυχίο που σου πουλάμε, [άρα] θα λαμβάνεις 600€ το μήνα! Μόνο που εσύ δε θα το καλαβαίνεις»

Σωστά; Ότι παραπάνω και να πούμε εδώ είναι πλεονάζων. Ο καθείς ας βγάλει τα συμπεράσματά του.

 

Ψήφισε στις επόμενες εκλογές το τάδε κόμμα και μη κάνεις καταγγελία, ούτως ώστε όσες κυβερνήσεις και να αλλάξουν εσύ να είσαι το κορόιδο της υπόθεσης αφού οι απατεώνες είανι οι ίδιοι και ίδιοι και παραμένουν, ανεξάρτητα από κόμματα και κυβερνήσεις.

Το έχουμε πει και θα το ξαναπούμε. ΜΗΝ πιστεύετε στα κόμματα της κάθε ιδεολογικής μπούρδας. Κινηθείτε μόνοι σας ενάντια στους απατεώνες και μην περιμένετε από αλλού βοήθεια. Καταγγείλετε σχολές που είναι παράνομες εφόσον διασταυρώσετε ότι οι άδειες τους έχουν λήξει.

Δείτε την αναγραφόμενη άδεια επί του πτυχίου και τηλεφωνήστε στην λιμενική αρχή για να διασταυρώσετε αν η σχολή είναι ακόμη ενεργή την ώρα που σας εκπαίδευε!

 

Τι να κάνουμε ενάντια στα κάλπικα πτυχία;

α) Αγοράστε το πτυχίο σας ζητώντας τιμολόγιο παροχής υπηρεσιών εκπαίδευσης με την ημερομηνία έκδοσης την ημέρα που τελειώσατε την εκπαίδευσή σας.

β) Ζητήστε και διακριβώστε αν το πτυχίο άνωθεν αυτού φέρει τον αριθμό αδείας της σχολής ναυαγοσωστικής εκπαίδευσης ή του ΙΕΚ – Εταιρίας (αν πρόκειται για επόπτη ασφαλείας) που έχει συνεργασία με το υπουργείο παιδείας ή λειτουργεί νομίμως.

γ) Αν πρόκεται για σχολής ναυαγοσωστικής εκπαίδευσης ανατρέξτε στο λιμενικό σώμα να δείτε αν η άδεια αυτή αναφέρεται σε πραγματική σχολή ή σε σχολή «κουκουρούκου». Αντίθετα αν πρόκειται για ΙΕΚ – Εταιρία τότε ανατρέξτε στο υπουργείο παιδείας / Εφορία και ζητήστε τα στοιχεία του.

500_Euro_BanknotenΠλήρωσε 400 ευρώ δίχως απόδειξη για να αγοράσεις ένα πτυχίο που δεν έχει καμία νομική αξία. «Κάτι θα ξέρεις» (;) εσύ που δε ρωτάς ΠΟΤΕ ΣΟΥ ποιά σχολή είναι αυτή που σε εκπαιδεύει.

 

Απαντήστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: