Ναυαγοσώστες, Σχολές, Δήμοι, Ξενοδοχεία, συνθήκες στην Ελλάδα

Συνθήκες Εργασίας & Εκπαίδευσης των Ναυαγοσωστών στην Ελλάδα.

Θα συνεχιστούν οι κλοπές με το νέο Ασφαλιστικό και την μισθοδοσία της Τράπεζας;

L_whip

Δυστυχώς δυνατότητες υπήρχαν, υπάρχουν και θα συνεχίζουν να υπάρχουν, άπαξ και βρεθούν πρόθυμοι εργάτες, υπάλληλοι ή ναυαγοσώστες να εξυπηρετήσουν τα διάφορα επιχειρηματικά λαμόγια. Δηλαδή να συναινέσουν στην κλοπή εις βάρος ταμείων (ΙΚΑ) και του εαυτού τους.

Πώς μπορεί να κλαπεί ΞΑΝΑ το ΙΚΑ με το νέο ασφαλιστικό;

security-man-gun-sitting-47017086

Τρόπος Α’

Ο ναυαγοσώστης αντί για πλήρης απασχόλησης θα δηλώνεται ως «μερικής απασχόλησης» ή «εκ περιτροπής» ενώ στην πραγματικότητα θα εργάζεται κάθε μέρα με πλήρες ωράριο.

Συνεπώς τα λαμόγια αφεντικά με τη συναίνεση του ναυαγοσώστη θα αποδίδουν ξανά μικρότερες κρατήσεις ΙΚΑ, εικονικούς μικρότερους μισθούς (στην πραγματικότητα ένα τμήμα του μισθού  της πλήρης εργασίας θα δίδεται μαύρο εκτός τραπέζης, ενώ τράπεζα και κράτος θα γνωρίζουν μόνο την «μερική») και σαφώς πραγματικά μικρότερα Δώρα Εορτών.

Τα δώρα εορτών εξαρτώνται από το ύψος του μισθού, συνεπώς εργαζόμενοι που θα εμφανίζονται στο κράτος ως «μερικής απασχόλησης», βεβαίως  θα λαμβάνουν αναγκαστικά και δια νόμου τα δώρα μέσω τραπέζης από τον εργοδότης τους, αλλά λόγω αυτής της ιδιαίτερης μορφής εργασίας αυτά θα είναι μειωμένα, κι άρα ο εργοδότης τους θα συνεχίσει να κλέβει.

729thief-420x0

Τρόπος Β’

Τι έχεις Γιάννη, τι είχα πάντα… Δηλαδή θα συνεχίσει η αδήλωτη κι ανασφάλιστη εργασία.Τα πρόστιμα είναι τσουχτερά κι όποιος αντέξει, άντεξε. Όσοι εργάτες ή ναυαγοσώστες συναινούν στην μαύρη εργασία, κακό της κεφαλής τους.

Εννοείται πως «ήρωες» ναυαγοσώστες σε ξενοδοχεία με 10ωρα , 11ωρα και 9ωρα θα συνεχίσουν να είναι οι τελευταίοι στη σειρά, παρά τους «αυξησμένους» τους μισθούς. Άλλωστε πολλοί ξενοδόχοι χρησιμοποιούν τους ναυαγοσώστες για πολλές και διάφορες εργασίες, ακόμη και για μάζεμα σουπιδιών.

bunny_guard

Τρόπος Γ ‘(Βραβείο Μ@λ@κί@ς)

Δυστυχώς φτάσαμε στον τρίτο και χειρότερο τρόπο κλοπής του ναυαγοσώστη, ασφαλώς με τη δική του συναίνεσή πάντοτε!

Σε αυτή την περίπτωση η εργοδοσία θα καταβάλει «κανονικά» τους μισθούς μέσω τραπέζης, αλλά στο τέλος κάθε μήνα, ή στο τέλος της σεζόν, ο εργοδότης θα ζητά από τον εργάτη να του επιστρέψει μερικά από τα χρήματα που του έβαλε στο λογαριασμό του. Κι ο ναυαγοσώστης θα αποδέχεται!

Έτσι ο εργοδότης θα φαίνεται σαν να πλήρωσε, αλλά στην πραγματικότητα δε θα πληρώνει.

Πού θα ή πού συμβαίνουν αυτά;

Μα ασφαλώς στην Ελλάδα και σαφώς σε ναυαγοσώστες που για χρόνια εξυπηρετούν τις ίδιες λαμόγιο – εταιρίες και τα ίδια αχρεία ή άπληστα αφεντικά, τα οποία τους χρησιμοποιούν ως τσιράκια τους.

Ναυαγοσώστες που περνάν «μια κι έξω» από μια τέτοιες λαμόγιο-εταιρίες και που δεν θα εργαστούν σε αυτές ξανά, αρνούνται να επιστρέψουν τα χρήματα και …«μην τον είδατε τον Παγανή!»

lifeguard03

Συμπέρασμα

Οι κλοπές είναι συνήθως ευθύνη και συναίνεση πολλών ανθρώπων κι οι ίδιοι αυτοί άνθρωποι ταλαιπωρούνται από τις ίδιες τους τις αμαρτίες (ΟΥ ΚΛΕΨΕΙΣ), αλλά δε βάζουν μυαλό. Θεωρούν πως «αυτό συμβαίνει μόνο σε μένα» και πως με τις πράξεις τους δεν τιμωρούν μια ολάκερη κοινωνία. Το «ΟΥ ΚΛΕΨΕΙΣ» δε σημαίνει τη συναίνεση στην κλοπή (βοήθεια προς τον κλέπτη), αλλά «σημαίνει» να αρπάξεις…

 

Καλό μας ύπνο!

 

Απαντήστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: