Ναυαγοσώστες, Σχολές, Δήμοι, Ξενοδοχεία, συνθήκες στην Ελλάδα

Συνθήκες Εργασίας & Εκπαίδευσης των Ναυαγοσωστών στην Ελλάδα.

ΠΤΥΧΙΑ ΚΟΥΚΟΥΡΟΥΚΟΥ ΑΠΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ

nok2

Αθλητικό Σωματείο στην Κέρκυρα,  με την ονομασία  «Ναυαγοσωστικός Όμιλος Κέρκυρας» πίσω από το οποίο δρα εταιρία-ες  με ναυαγοσωστικές υπηρεσίες, εμφανίζεται να πουλά πτυχία ναυαγοσώστη πισίνας (επόπτη ασφαλείας) και ναυαγοσώστης ακτής.

Στην πραγματικότητα όμως κανένα αθλητικό σωματείο δεν έχει δικαίωμα να πουλά (στην μαύρη το πιθανότερο) πτυχία οιοδήποτε τύπου εφόσον δεν αποτελεί πιστοποιημένο κέντρο επαγγελματικής κατάρτισης και μάλιστα όταν κι εφόσον δεν τηρεί τους κανόνες του Π.Δ. 23/2000 περί ασφαλιστικής κάλυψης αστικής ευθύνης για ζημίες / βλάβες προς τρίτους.

Με άλλα λόγια κάποιοι πηγαίνουν κι εκπαιδεύονται χωρίς να γνωρίζουν πως οι εκπαιδευτές τους θα πρέπει να είναι ασφαλισμένοι για ύψος 500.000€ για τυχόν ζημιές που θα προκαλέσουν προς τους πρώτους. Αλλά πώς να είναι ασφαλισμένοι όταν το σωματείο αυτό ή το κάθε σωματείο δεν έχει ΚΑΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ από το νόμο να εκπαιδεύει επαγγελματικά, ναυαγοσώστες ή επόπτες ασφαλείας;

Το συγκεκριμένο σωματείο έχει σχέση με την υπό διάλυση Ε.Σ.Ν.Ε. (Ένωση Σχολών Ναυαγοσωστικής Εκπαίδευσης) η οποία κατηγορείται από μέλη της για απατεωνιές και για κλειστές σχολές άλλων μελών της, που εξακολουθούν να πουλάνε πτυχία επόπτη ασφαλείας, ενώ δεν έχουν ενεργές πλέον άδειες λιμενικής αρχής.

diploma

Οι μαρτυρίες από το νησί της Κέρκυρας ποικίλουν και πολλοί απασχολούμενοι σε εταιρία που έχει σχέση με το σωματείο αυτό, δηλαδή που το χρησιμοποιεί για βιτρίνα και κρύβεται από πίσω, αναφέρουν για εκπαιδεύσεις που έλαβαν χώρα αλλά ουδέποτε έλαβαν πτυχίο, έστω κι αν προκατέβαλλαν χρήματα, για εργασιακή εκμετάλλευση, μη καταβολή νόμιμων μισθών, αρπαγή δώρων κι επιδομάτων, ανασφάλιστη εργασία 1-2 μηνών / σεζόν, μοιράσματα από πετσέτες κατά τη διάρκεια της ναυαγοσωστικής εργασίας, εργασικές συνθήκες «λάστιχο» (8+2), (5+5)  κ.λ.π.

Το πιθανότερο είναι πολλοί να έχουν παραλάβει κάλπικα πτυχία από το σωματείο αυτό, ιδιαίτερα ιδιοκτήτες τουριστικών καταλυμμάτων, εργάτες, υπαλληλικό προσωπικό ξενοδοχειακών μονάδων κι άλλοι ανόητοι που ποτέ δεν αναζητούν την πιστοποίηση αυτών που τους εκπαιδεύουν.

Βασικά, όπως έχουμε ξαναπεί, τα πτυχία που πουλάνε αυτές οι υποτιθέμενες «σχολές»(σωματεία) δεν έχουν καμία νομική αξία. Κι όμως κάποιοι τα αγοράζουν….

Οι φωνές στο νησί πληθαίνουν ιδιαίτερα μετά από πρόσφατο επεισόδιο πνιγμού (;) κατά το οποίο ναυαγοσώστης ή ναυαγοσώστες κρίθηκαν «ανεπαρκείς» έως «γελοίοι»  για τη στάση τους από τους παρευρισκομένους, ευτελίζοντας βάναυσα το επάγγελμα, ενώ έχει διαδοθεί πως οι «ανεπαρκώς» καταρτισμένοι ναυαγοσώστες /-ης στο επεισόδιο αυτό  ήταν συγγενικά πρόσωπα «υψηλά» (βαθιά στο υπόγειο) ισταμένων που έχουν σχέση με το σωματείο αυτό.

Υ.Γ. Όποιος έχει να προσφέρει περισσότερες πληροφορίες μπορεί να μας στείλει μήνυμα ή φωτογραφίες από πτυχία του σωματείου αυτού, που παριστάνει τη σχολή ναυαγοσωστικής εκπαίδευσης.


ΕΛΕΓΧΟΙ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ (ΧΩΡΟΙ – πολιτιστικοί –  ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΙ κλπ)

ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΚΑΤ’ ΕΝΤΟΛΗ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑ.

Οι υπάλληλοι του ΣΔΟΕ έχουν αποφασίσει μετά το τέλος του καλοκαιριού και τις εφόδους στα πλαίσια της επιχείρησης «ΘΕΡΟΣ 2013» και με αφορμή τα γλέντια συλλόγων στην Κρήτη, να ελέγξουν τα πολιτιστικά, αθλητικά και λοιπά σωματεία σε όλη την χώρα. Τα σωματεία που δηλώνουν μη κερδοσκοπικά και διακινούν ή έχουν διακινήσει στο κοντινό παρελθόν πακτωλό χρημάτων και έχουν λάβει χορηγίες θα ελεγχθούν πρώτα.

 

Το ΣΔΟΕ πιστεύει ότι πίσω από τα σωματεία κρύβονται άνθρωποι που δεν μπορούν να κάνουν έναρξη κάποιου επαγγέλματος και εκμεταλλεύονται τα φορολογικά στοιχεία αυτών προκειμένου να κερδοσκοπούν εις βάρος της κοινωνίας και να επιβιώνουν.

 

http://megara-press.blogspot.gr/2013/09/blog-post_12.html

Απαντήστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: