Ναυαγοσώστες, Σχολές, Δήμοι, Ξενοδοχεία, συνθήκες στην Ελλάδα

Συνθήκες Εργασίας & Εκπαίδευσης των Ναυαγοσωστών στην Ελλάδα.

ΚΟΥΚΟΥΡΟΥΚΟΥ «ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΕΣ», ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ & «ΝΟΜΙΜΕΣ» ΣΧΟΛΕΣ

ΣΧΕΔΟΝ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ 23/2000…

Όλα τα είχε η Μαριωρή στην Ελλάδα το 2017.

Τι της έλειπε;

Μα ο «ΚΟΥΚΟΥΡΟΥΚΟΥ» ναυαγοσώστης /-ες εκπαιδευμένος/-οι από «ΚΟΥΚΟΥΡΟΥΚΟΥ» σχολή/-ες!

«ΚΟΥΚΟΥΡΟΥΚΟΥ» ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΔΙΧΩΣ ΜΕΛΛΟΝ,

ΔΙΧΩΣ ΕΥΘΥΝΕΣ, ΔΙΧΩΣ ΜΥΑΛΟ

Στην Ελλάδα της κρίσης, γεμίσαμε από άκρη σε άκρη από επιχειρηματίες (κλέφτες ναυαγοσωστών) που από την πολύ «επιτυχία» τους στο χώρο της ναυαγοσωστικής («μπακαλικής»), φρόντισαν να πάνε την κατάσταση ακόμη ένα βήμα «παραπάνω».

Τί έκαναν δηλαδή;

Είναι απλό!

Δεδομένου ότι κανείς ναυαγοσώστης με άδεια δεν τους ακολουθεί, δεδομένου ότι βρίσκονται χωρίς σχολές στα χέρια τους για να μπορούν να εκπαιδεύσουν πραγματικούς ναυαγοσώστες, δεδομένου ότι επιχειρηματικά πάνε όλο προς τα κάτω,  βυθιζόμενοι αύτανδροι εις τα φθηνά συμβόλαια και εις την παρανομία της εργατικής νομοθεσίας, που αυτά επιφέρουν, βρήκαν την «λύση» στο πρόβλημα της αποτυχημένης τους επιχειρηματικής ζωής.

 

ΠΡΩΤΟΝ: Δημιούργησαν ΨΕΥΤΟ-ΣΧΟΛΕΣ «ταχείας εκπαιδεύσεως» νεαρών «ναυαγοσωστών», προς οικονομική εκμετάλλευση (λήστευση) από τις εταιρίες των «εκπαιδευτών»

Η δημιουργία  ψευτο-σχολής ναυαγοσωστικής εκπαίδευσης υπό τον μανδύα ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΩΝ, δήθεν,  αθλητικών σωματείων συνοδεύεται από αιτήσεις  κολυμβητικών διαδρομών και χώρων μέσα σε δημόσια κολυμβητήρια.

Τόσο ανάλγητοι έχουν γίνει αρκετοί στην Ελλάδα. Δεν αντιλαμβάνονται πως οι υπογεγραμένες αιτήσεις τους είναι αποδεικτικά στοιχεία της παρανομίας τους που επιβαρύνουν την θέση τους.

Εκεί μέσα λοιπόν, στα κολυμβητήρια που τρύπωσαν, προσπαθούν κακήν κακώς να εκπαιδεύσουν «ναυαγοσώστες» ακτής του γλυκού νερού, κρυβόμενοι, πετόντας μελάνι σαν τις σουπιές, χωρίς να φροντίζουν να αναλάβουν μήτε στο ελάχιστο την αστική ευθύνη για τις τυχόν ζημιές που μπορούν να προκαλέσουν στους, κατά παρανομία, εκπαιδευόμενούς τους. Πράγμα που υποτίθεται το πράττουν οι νόμιμες σχολές. Ας ελπίσουμε!

Πόση μαλακία ποιά στην Ελλάδα!

Και νομίζουν πως πέτυχαν μερικοί! Τόσο μυαλό!

Πραγματικά φοβερή επιτυχία! Βλάλτε και μερικές φωτογραφίες για τις εφημερίδες και πάρτε και καλή πόζα…. lol

Αν τυχόν όμως και σας πεθάνει κάποιος εκπαιδευόμενος «ναυαγοσώστης» στα χέρια σας, να δούμε μετά τι θα έχετε να πείτε και πόσο βαθιά μπορεί να φτάσει η εισαγγελική έρευνα μέσα εις την ανευθυνότητά σας.

ΔΕΥΤΕΡΟΝ: Οι ψευτοσχολές δημιουργούν και γεννούν ψευτο-ναυαγοσώστες!

Τι άλλο δηλαδή θα μπορούσαν να γεννήσουν δηλαδή;
Το μήλο κάτω από τη μηλιά θα πέσει, όχι πιο μακριά.

Είσαι σίγουρος ότι σε εκπαίδευσαν για ακτή και δεν τους πλήρωσες τσάμπα και βερεσέ;

Σε αυτά τα κακοδαιμονέστατα «εκπαιδευτήρια», σκιές των πραγματικών σχολών,  διδάσκουν άνθρωποι δίχως πιστοποίηση, δίχως εμπειρία, δίχως ικανότητα κολύμβησης, δίχως ασφάλιση ή φορολόγηση και δίχως καμία αστική ευθύνη για ζημίες κατά των εκπαιδευομένων τους. Αυτό και μόνο αποδεικνύει την μαλακία που δέρνει ένα σωρό «εκπαιδευτές» κι ένα σωρό «νόμιμες» σχολές που τους συντηρούν ανά την επικράτεια.

Μία φορά θα γίνει το κακό, και τότε το πύον θα βγει στην επιφάνεια…

Εκεί μέσα λοιπόν, σε αυτά τα ανεύθυνα συνάφια, βαπτίζονται οι νέοι «δούλοι του χρήματος», οι αυριανοί «ναυαγοσώστες» ακτής των 550€-600€/μήνα, δίχως επιδόματα και Κυριακές ή δίχως ασφάλιση.

Σε αυτά τα εκπαιδευτήρια θα βρει κανείς τους υπευθυνο-ανεύθυνους, που για μια χούφτα δολλάρια εξευτέλισαν και εξευτελίζουν τον επάγγελμα του ναυαγοσώστη στην Ελλάδα.

Ο μόνος σκοπός τους είναι η εκμετάλλευση των αποφοίτων, παρά η δημιουργία ναυαγασωστών.

Γεμίσανε μια Ελλάδα με σκιάχτρα/ανδρείκελα που φοράνε την φανέλα του ναυαγοσώστη..

Ο λόγος;

Ο λόγος είναι πως οι περισσότεροι ψευτο-εκπαιδευτές διατηρούν παράλληλα με τις Μ.Κ.Ο. και τα αθλητικά τους σωματεία «εκπαίδευσης» ναυαγοσωστών ακτής, εταιρίες ναυαγοσωστικών καλύψεων (κλεφτοκοτάδικων) μέσα εις τις οποίες λαμβάνει χώρα το γδάρισμο του ψεύτικου ναυαγοσώστη αποφοίτου της όποιας Μ.Κ.Ο. ή «αθλητικού σωματείου»,  που παρεπιπτόντως δεν έχει κανένα ενεργό μέλος  εις το ανενεργό καταστατικό του, και που λειτουργεί ως είδους βιτρίνας για την μαμά – επιχείρηση.

Ο ΑΥΤΟΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ ΤΗΣ ΚΑΚΙΑΣ ΩΡΑΣ

Πώς ανακαλύπτεις τον ψευτο – εκπαιδευτή όμως, ο οποίος έχει αναλάβει μόνος του την αυτο-πιστοποίησή του από το πουθενά και συ τον πίστεψες ότι είναι «εκπαιδευτής»;

α) Αν είσαι έμπειρος ναυαγοσώστης θα τον καταλάβεις από τις μαλακίες που λέει σωρηδόν και που δεν έχουν καμία σχέση με όσα έχεις βιώσει στο επάγγελμά σου όσο καιρό εργάζεσαι. Είναι ο άνθρωπος που κάνει και γελά ο κάθε πραγματικός ναυαγοσώστης με τις κοτσάνες που λέει κατά την διάρκεια της «εκπαίδευσης».

β) Αν δεν είσαι έμπειρος ζήτα του να σου αποδείξει τα νομικά διαπιστευτήρια του (σύνδεση με επιχείρηση με έναρξη επιτηδεύματος εκπαίδευσης κ.λ.π.). Μάλλον δε θα βρεις τίποτα άλλο παρά λόγια. Και δεν πρόκειται να σου δείξει τίποτα. Ζήτα λοιπόν βοήθεια από κάποιον έμπειρο. Αν πάλι είσαι αφελής κάθισε να σε ληστέψουν. Δικαίωμά σου!

Κάθε κουκουρούκου σχολή και κάθε κουκουρούκου εκπαιδευτής δεν αποδίδει ποτέ τιμολόγιο παροχής εκπαίδευσης στον εκπαιδευόμενο, τόσο για λόγους φοροδιαφυγής, όσο περισσότερο για μη διασταύρωση στοιχείων μεταξύ σχολής/επιχείρησης και εκπαιδευτή (Ο δε εκπαιδευτής θα πρέπει να είναι ασφαλισμένος και να πληρώνει ΕΦΚΑ). Ο δικός σου είναι αέρας κοπανιστός. Δεν είναι δηλωμένος πουθενά. Είναι το ίδιο μαύρος, όπως μαύρος θα είσαι και εσύ όταν θα εργαστείς γι αυτόν. Καλή σου τύχη!

γ) Ζήτα ένα τιμολόγιο παροχής υπηρεσιών (εκπαίδευσης) όταν έρθει η ώρα να πληρώσεις. Θα δεις ότι το τιμολόγιο (αν σου δώσει, που δε θα σου δώσει γιατί είναι φοροφυγάς κι απατεώνας) δε θα συμφωνεί με την ονομασία της σχολής ή της εταιρίας που σε «εκπαιδεύει». Αλλά το ξαναλέμε: δε θα σου δώσουν τιμολόγιο. Γιατί τιμολόγιο = απόδειξη της απάτης και της κλοπής τους. Άρα θα το αποφύγουν.

δ) το πτυχίο  που θα παραλάβεις θα έχει διαφορετική ονομασία έκδοσης από το Αθλητικό Σωματείο / ΜΚΟ εις το οποίο εκπαιδεύτηκες.

Είμαι πιστοποιημένος Εκπαιδευτής ναυαγοσωστών ακτής κι έχω και σχολή, γιατί δεν με πιστεύεις;

«ΝΟΜΙΜΕΣ» ΣΧΟΛΕΣ, ΤΟ ΔΕΚΑΝΙΚΙ ΤΗΣ ΨΕΥΤΟ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Βεβαίως όμως οι ψευτο-σχολές δε θα μπορούσαν να λειτουργήσουν εάν κι εφόσον δεν μπορούσαν να πουλήσουν διπλώματα ναυαγοσώστη ακτής ή πισίνας με τα οποία τις εφοδιάζουν οι  παρανόμως οι «νόμιμες»  σχολές, που συνήθως πλέουν κι αυτές μέσα στο μαύρο χρήμα και στην κοροϊδία των «εκπαιδευομένων».

Βλέπετε το να είναι κανείς άχρηστος, ξεκινά από «ψηλότερα».

Συνήθως λοιπόν, οι «νόμιμες» σχολές βρίσκονται αρκετά μίλια μακρύτερα από μια ψευτο-σχολή / αθλητικό σωματείο παράρτημά τους, εκεί όπου δεν μπορούν να προσέλθουν σε απομακρυσμένες εκπαιδεύσεις ανά την Ελλάδα.

Για να μην ανοίγουν λοιπόν νόμιμα παραρτήματα που φορολογούνται, που απαιτούν ασφάλιση ΙΚΑ, ΟΑΕΕ κ.λ.π., ανακαλύπτουν ΨΕΥΤΟ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ ανά την επικράτεια και τους ορίζουν το έργο της μεταπώλησης πτυχίων σε τρίτους.

Το αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης;

ΔΙΤΤΟ:

α) Δημιουργία ΨΕΥΤΟΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ

β) Δημιουργία ΨΕΥΤΟΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΩΝ ΑΚΤΗΣ.

 

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ & ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ

Τα προβλήματα είναι δύο ειδών

α) οι μισθοί διαρκώς κατεβαίνουν αφού πολλοί βλάκες επιχειρηματίες δεν ξέρουν που τους πάν τα τέσσερα

β) ναυαγοσώστες με άδειες αντικαθίστανται από ναυαγοσώστες κουκουρούκου δίχως άδειες που εργάζονται σε παραλίες. Πλήρης δηλαδή αναξιοκρατία.

γ) στο χώρο της πισίνας όπου το παρεμπόριο πτυχίων από αθλητικά σωματεία ανθεί, ο εκπαιδευμένος ναυαγοσώστης αντικαθίσταται από άλλον χαμηλόμισθο «επόπτη ασφαλείας» που εκπαιδεύτηκε από αθλητικό σωματείο κι όχι από εταιρία που έχει αναλάβει τις νόμιμες ευθύνες της. Άλλωστε μέχρι σήμερα διάκριση επόπτη ασφαλείας και ναυαγοσώστης πισίνας δεν υπάρχει. Οι σχολές κάνουν τις χαζές γύρω από το νομικό πλαίσιο γιατί έτσι τις συμφέρει. Το πως γίνεται αυτό, το αφήνουμε για μελλοντικό μας άρθρο.

Πάντως το ότι ακριβώς ψευτοσχολές και ψευτοεκπαιδευτές δε βλέπουν που οδηγούν την κατάσταση, αλλά αντίθετα «χαίρονται» με τις «επιτυχίες» τους, δείχνει ξεκάθαρα ότι ξύνουν τον πάτο του βαρελιού για να βρουν τυχόν αποθηκευμένη νοημοσύνη.

 

ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ

Μία και μοναδική: δημιουργία Επαγγελματικών Σωματείων Ναυαγοσωστών ανά την Ελλάδα, όπως ακριβώς διατηρούν οι ξεναγοί.

Δράσεις:

 1. Καταγγελίες για παράνομους ναυαγοσώστες και παρα-σχολές ακτής προς πάσα εμπλεκόμενη αρχή
 2. Μυνήσεις για διαφεύγοντες μισθούς ή κέρδη
 3.  Περιφρούρηση του επαγγέλματους και της μισθολογικής νομιμότητας.
 4. Καταγγελίες στο ΣΕΠΕ για παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας σε κάθε δυνατό επίπεδο

Όπως λέει μια παροιμία:  ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρεται.

Αγαπητοί μου ψευτο-εκπαιδευτές ακτής, το μέλλον της ναυαγοσωστικής στην Ελλάδα θα έχει εξαιρετικά ενδιαφέρον…

Ξανασκεφτείτε σε ποια μεριά θα καθίσετε. Μπορεί να μην βολευτείτε εκεί που κάθεστε….

ΕΙΣΤΕ ΟΙ ΜΟΝΟΙ που ΔΕΝ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΣΤΕ ΤΟ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ,

ΚΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΛΗΞΕΤΕ.

Ιδιαίτερα όταν προκαλείτε…

 

One comment on “ΚΟΥΚΟΥΡΟΥΚΟΥ «ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΕΣ», ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ & «ΝΟΜΙΜΕΣ» ΣΧΟΛΕΣ

 1. Αναστασιος
  23/05/2017

  Καλησπέρα ψάχνουμε για ναυαγοσώστες- ριες για να καλυψουν θέσεις απο αρχές Ιουνιου στην Κρητη στα χανια Απαραιτητη προυποθεση να διαθετουν αδεια λιμενικης αρχής σε ισχύ. Παρεχεται μισθός,ασφάλιση,δυνατότητα διαμονής.που θα μπορουςα να απευθυνθώ
  Ευχαριστω
  6983392670

Απαντήστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: