Ναυαγοσώστες, Σχολές, Δήμοι, Ξενοδοχεία, συνθήκες στην Ελλάδα

Συνθήκες Εργασίας & Εκπαίδευσης των Ναυαγοσωστών στην Ελλάδα.

Ναυαγοσώστης ετών 73, σώζει ζωές στο Λονγκ Αϊλαντ

Αυτά συμβαίνουν στην Αμερική. Στο Ελλάντα όμως ο νόμος λέει πως στα 45 είσαι «κουλός» και υπάρχει όριο ηλικίας.

Ας είναι καλά τα φυντάνια [οι ανίκανοι και άσχετοι ασχολούμενοι επαγγελματικά/επιχειρηματικά με την ναυαγοσωστική] που συνέγραψαν και στήριξαν το εν ισχύ νομοσχέδιο 23/2000.

 

 

A lifeguard scans a crowded shoreline at Manhattan Beach, Calif., on Saturday, July 8, 2017. Crowds flocked to beaches to seek relief from triple-digit heat across Southern California. An excessive heat wave in Southern California set records in several cities, breaking a mark set for the date in Los Angeles 131 years ago, the National Weather Service said. Around noon, the downtown temp spiked at 96 degrees, topping the 1886 record by a degree. (AP Photo/John Antczak)

 

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο Γκάρι Λάμπερτ επέβλεπε την ακτή από τον ξύλινο πύργο του, όταν είδε τρεις έφηβους να έχουν εγκλωβιστεί από την ξαφνική παλίρροια του ωκεανού. «Υπάρχει ένα μικρό πρόβλημα εδώ», είπε με ήρεμη φωνή στους συνάδελφούς του ναυαγοσώστες.

Στα 73 του, ο κ. Λάμπερτ είναι ο γηραιότερος ναυαγοσώστης στην Tobay Beach, μια παραθαλάσσια έκταση στη νότια ακτή του Λονγκ Αϊλαντ, ανατολικά της Jones Beach, στην οποία εργάστηκε από τα τέλη της δεκαετίας του 1950.

Σφύριξε με τη σφυρίχτρα του προς του έφηβους, έβγαλε το καπέλο του και τα γυαλιά του, αλλά κάθισε και πάλι ήρεμος στο πόστο του, μόλις αντιλήφθηκε πως οι νεαροί κολυμβητές ήταν σε θέση να διαχειριστούν με ασφάλεια την κατάσταση, αναφέρουν οι «New York Times» που έγραψαν το σχετικό άρθρο.

«Ενας έμπειρος ναυαγοσώστης γνωρίζει πότε να πάει και πότε να μην πάει», για μία διάσωση, είπε στην εφημερίδα της Νέας Υόρκης ο κ. Λάμπερτ, ένας από τους γηραιότερους ενεργούς ναυαγοσώστες της δημόσιας αυτής παραλίας στα βορειοανατολικά.

Οι περισσότερες διασώσεις προκύπτουν καθώς οι κολυμβητές απομακρύνονται λόγω της παλίρροιας ή από «ξεσπάσματα» του νερού που αποτραβιέται από την ακτή σε κάποιο σημείο, καταστάσεις που ένας έμπειρος ναυαγοσώστης μπορεί να εντοπίσει άμεσα, δήλωσε ο κ. Λάμπερτ.

Το πρότυπο του ναυαγοσώστη θέλει συνήθως έναν νεαρό, καλογυμνασμένο άντρα, αλλά πολλοί, όπως ο κ. Λάμπερτ είναι εξίσου αποτελεσματικοί ακόμα και σε αυτή την ηλικία, έχοντας περάσει τόσα καλοκαίρια στην παραλία.

«Οταν ενστερνίζεσαι τη ζωή ενός ναυαγοσώστη, δεν μπορείς παρά να συνεχίζεις να έρχεσαι» στην παραλία κάθε καλοκαίρι, είπε ο κ. Λάμπερτ, ο οποίος είναι ένας από τους πολλούς που είναι εργαζόμενοι επί δεκαετίες στη συγκεκριμένη παραλία.

Απαντήστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: