Ναυαγοσώστες, Σχολές, Δήμοι, Ξενοδοχεία, συνθήκες στην Ελλάδα

Συνθήκες Εργασίας & Εκπαίδευσης των Ναυαγοσωστών στην Ελλάδα.

«Προς Δήμους: Θα σας καλύψουμε εμείς…» [οι σχολές του νέου νόμου 31.2018]

Αυτή είναι  υποτιθέμενη ναυαγοσωστική «κάλυψη» των σχολών του νόμου 31.2018 προς Δήμους… [«θα σας καλύψουμε εμείς», λένε στα τηλέφωνα οι «σκολές» ναυαγοσωσιτκής επιδίωξης προς το προσωπικό των Δήμων σε μια απέλπιδα προσπάθεια να στηρίξουν το ετοιμόρροπο νομοσχέδιο, φοβούμενοι ότι θαι χάσουν τα μονοπωλιακά πλέον ναυαγοσωστικά έργα των εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ €.€€€.€€€]

 

Οι κουτοπονηριές όσων κατασκεύασαν τον νέο νόμο ναυαγοσωστικής 31.2018 δίνουν και παίρνουν σε δήμους ανά την Ελλάδα. Κι όχι μόνο αυτό. Έχουν τόση μεγάλη βλακεία βαθειά μέσα στο κεφάλι τους, που νομίζουν πως το προσωπικό των Δήμων τους πιστεύει κι από πάνω! Για τόση υπερκτίμηση δυνατοτήτων μιλάμε. Εντελώς χαϊβάνια, θα έλεγε κάποιος, κι όχι χωρίς λόγο!

Βλέπετε, τόσα χρόνια τα έβαζαν με 20χρονα παιδάκια – ναυαγοσώστες, κι αυτό τους έχει δημιουργήσει μια αυτο-εικόνα προσωπικής εξυπνάδας. Δεν φαίνεται να αντιλαμβάνονται ότι για τους υπόλοιπους της κοινωνίας φαντάζουν από γραφικοί έως ηλίθιοι! Δε θα προσελάμβανε κανείς για εργασία σε μια επιχείρηση αυτούς τους τύπους. Γεμίσανε $$$ την εποχή της «ανάπτυξης» και νομίζουν πως είναι έξυπνοι!

Αν ήταν όμως έξυπνοι όσοι έχουν χρήματα, τότε οι επιστήμονες  και οι εφευρέτες θα έπρεπε να ήταν αποκλειστικά επιχειρηματίες. Αλλά δεν είναι, ούτε ήταν, ούτε θα είναι… Άσε που τώρα δεν υπάρχει ανάπτυξη, κι έτσι πολλοί θέλουν να ξελασπώσουν από την κρίση.

Εν πάσει περιπτώση, ας επιστρέψουμε στο προκείμενο….

Λέγαμε λοιπόν πως οι απαιτήσεις εξόδων και προσωπικού έφτασαν στο κόκκινο με το νομοσχέδιο 31.2018, κι έτσι οι Δήμοι στην Ελλάδα αδυνατούν να αντιπεξέλθουν με συνέπεια να ζητάνε από το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και την Κυβέρνηση την κατάργησή του νόμου ή την μη εφαρμογή του. Άλλοι έχουν προσφύγει κατά του κράτους!

 

Τι σημαίνει όμως μη εφαρμογή του νέου ναυαγοσωστικού

νόμου 31.2018 από μεριά των Δήμων για τις μεγκαλο-σχολές;

Τα όνειρα των μεγκαλο-σχολών για γρήγορο κι εύκολο χρήμα δια μέσω νέου νομοσχεδίου, με το οποίο έλπιζαν, για κακή τους τύχη, να πιέσουν τους Δήμους να τους προσλάβουν. Πανέξυπνοι…. αλλά και αποτυχημένοι. Όταν χρειάζεσαι το νόμο για να πιέζεις άλλους για να ζήσεις, δείχνει απλά ότι έχεις αποτύχει. Ιδιαίτερα όταν κάνοντας χρήση του νόμου δε τα καταφέρνεις! Πιο βλάκας, απλά πεθαίνεις.

 

Το βασικότερο που σημαίνει η μη εφαρμοφή του νέου νόμου, είναι σπαστά μικρά ναυαγοσωστικά έργα «απευθείας ανάθεσης» σε μικρότερες εταιρίες ανά την ελληνική επικράτεια [κάλυψη 1-4 παραλιών το πολύ], έναντι των μεγάλων και πανάκριβων έργων που δημιουργεί η εμφάνιση του νόμου 31.2018 και που ασφαλώς επιφέρει την ανάλυψη έργων μόνο από μεγκαλο-εταιρίες και αργόσχολους μέσα σε ταχύπλοα (υποτίθεται σε κατάσταση ετοιμότητας – readiness].

Αυτή λοιπόν η πρακτική μικρών και σπαστών έργων για μικρές εταιρίες, είναι εντελώς αντίθετη με τις επιδιώξεις των «μέγκαλο» σχολών της εξυπνάδας που κακο-συνέγραψαν το νέο νομοσχέδιο και το προώθησαν προς υιοθέτηση στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας. Αυτό είναι πασιφανέστατο. Το υποδηλώνει άλλωστε κι η προσπάθειά, του να είναι μόνο  οι σχολές  υπεύθυνες για τα ναυαγοσωστικά έργα των υπόχρεων προς τούτο [άρθρο 1.3/31.2018].

Φοβούμενες λοιπόν οι μεγκαλο-σχολές πως τα ονειρεμένα $.$$$.$$$. (ναυαγο-δόλαρα) θα κάνουν φτερά, αφού οι δήμοι θα μπορούσαν να τις αγνοήσουν τρόπο τινά προσφεύγοντας σε συλλογικά όργανα αντίδρασης, όπως κι έπραξαν, σκέφτηκαν μια νέα απάτη για να περισώσουν ότι δεν μπορεί πλέον να περισωθεί.

 

«Θα σας καλύψουμε εμείς … [οι μεγκαλο σχολές]»

[Ψέμα = παλιά μου τέχνη κόσκινο]

 

Ρε φιλαράκια, τραβάτε πουθενά αλλού να πουλήσετε την παραμύθα σας περί «ναυαγοσωστικής κάλυψης Δήμων» από τα «τηλέφωνα». Αν επιθυμείτε να είστε όντως ματσό, παρουσιάστε λοιπόν με έγγραφα εξοπλισμούς, άδειες εργασίας, θέσεις διαμονής απασχολούμενων ναυαγοσωστών, κεφάλαια κίνησης κ.λ.π. και κόφτε τις αυταπάτες σας, ότι τάχα πείθετε τους δημοτικούς υπαλλήλους με τις κοτσάνες σας.

ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ:  οι δημοτικοί υπάλληλοι δεν είναι οι ληθαργικοί στρατιώτες που υποχρεώνονται να λένε διαρκώς «Yes Sir» στα εξ ανωτέρων νομοσχέδιά σας μέσα σε στρατωιτικά υπουργεία. Εδώ δεν είναι κανείς διατεθειμένος να σας πιστέψει. Έχετε να κάνετε με πολιτικές αρχές, όχι με στρατιωτικές!

 

Επειδή λοιπόν οι σχολές του 31.2018 έτρεμαν μη τυχόν και το νομοσχέδιο δεν εφαρμοστεί και τελικά άλλοι είναι αυτοί τους πάρουν τη δουλειά που τόσα χρόνια σχεδίαζαν οι μεγκαλο-σχολές στα σκοτεινά υπόγεια της απύθμενης αστοχίας τους, «ανακάλυψαν» ακόμη μια κουτοπόνηρη λύση…

Ποια είναι αυτή;

Μα τι άλλο;!

Για να μη τυχόν τα μεγκάλα έργα που φαντασιώνονται σπάσουν και δοθούν σε μικρότερες εταιρίες, ένεκα αδυναμίας εξυπηρέτησής τους από τους Δήμους (μεγάλα κεφάλαια, εξοπλισμοί κ.λ.π.) οι μεγκαλο-σχολές έβαλαν τους εντεταλμένους υποτακτικούς τους να τηλεφωνούν στους Δημοτικούς υπαλλήλους και να δηλώνουν προφορικά (άκουσον – άκουσον!) πως:

«θα σας καλύψουμε εμείς, [οι μεγκαλοσχολές], μη φοβάστε…! Θα εκπαιδεύσουμε νέους ναυαγοσώστες [15-20 λέμε τώρα, μέσα σε 10 μέρες το αργότερο,] θα … πιέσουμε και το λιμεναρχείο για εξετάσεις, [θα είναι κι οι υποψήφιοι ναυαγοσώστες αμά λάχει εφοδιασμένοι και με άδεια χειριστή ταχυπλόου για το δημόσιο έργο, κι ας απαιτεί τουλάχιστον 1,5 μήνα για να εκδοθεί από τα υπουργεία Αθηνών… «Όλα» θα πραγματοποιηθούν μέσα σε 10-15 μέρες, «λίγο» πριν τον διαγωνισμό του Δήμου έτσι; Πραγματικά για γέλια η ιστορία των μεγκαλοσχολών και των μεγκαλοδιευθυντών!] »

Με άλλα λόγια οι μεγκαλο-σχολές, θέλουν να «υποστηρίζουν» τηλεφωνικά πως,  οι ναυαγοσωστικές ανάγκες που οι ίδιες δημιούργησαν στους Δήμους με τον νόμο 31.2018, «δύνανται» να εξυπηρετηθούν από τις ίδιες και δεν υπάρχει «κανένας λόγος» μη εφαρμογής του νέου νομοσχεδίου. Γιατί αν υπάρχει,… τότε είπαμε πως «αντιός ναυαγο-δολάρια»  για τις μεγάλες εταιρίες κι επιστροφή στο παλαιό καθεστώς με τα λιγότερα έξοδα και με τις μερικές απευθείας αναθέσεις [«πρόχειροι διαγωνισμοί»] προς μικρότερες επιχειρήσεις…

 

Μεγκαλοδιασώστης ακτής, εκπαιδευμένος μέσα σε 10 μέρες, με «άδεια» ταχυ-πλεύσης πισίνας, πανέτοιμος για εικονική [ανασφάλιστη] πρόσληψη σε μεγκαλοσχολή για την α-κάλυψη ναυαγοσωστικού έργου παραλιακής δημοτικής πισίνας αξίας εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ με μισθούς 600€ το μήνα «κομπλέ», συμπεριλαμβαονομένων Δώρου Χριστουγέννων & Αδειών, άνευ ρεπό, κατά τη φάση εισόδου στο νερό για διάσωση…

 

Βρε κουμπάροι, μεγκαλο-διευθυντές, μεγκαλο-επιχειρηματίες, που ζήτημα είναι αν έχετε 10 μέρες εργασίας ως ναυαγοσώστες πισίνας ή ακτής, πώς πιστεύετε αλήθεια πως μπορείτε να στηρίζετε το νέο σας νομοσχέδιο; Με τηλέφωνα, υποσχέσεις και λόγια του αέρα;

Δυστυχώς για εσάς, κι ευτυχώς για άλλους, οι καταγγελίες του δικού σας νόμου πέφτουν βροχή σε όλη την επικράτεια.

Αν προς το παρόν καταφέρνετε μικρές επιχειρήσεις να μην αναλαμβάνουν την φύλαξη παραλιών, αυξάνοντας τα θύματα των πνιγμών σε μια απέλπιδα προσπάθεια να κερδίσετε εσείς, αδιαφορώντας για τους λουόμενους, να ξέρετε πως έχετε αποτύχει.

Πώς να το ξέρετε;

Μα πώς αλλιώς;

ΈΝΑ μόλις ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΣΥΓΓΡΑΨΑΤΕ κι έχετε ξεσηκώσει την μισή Ελλάδα ενάντια σας.

Αυτό νομίζουμε αρκεί για να δείξει πόσο ΕΞΥΠΝΟΙ είστε και φαίνεστε!

Σας πήρε και πολλά χρόνια για να το συγγράψετε… Αν είναι δυνατόν! Μιλάμε για «επιστήμονες» τους είδους!

Υπάρχει άραγε μεγαλύτερη και πιο εξόφθαλμη αποτυχία από αυτήν την ολόδική σας;

Μάλλον όχι!

Και σε ανώτερα λοιπόν και με την νίκη ή με το μανίκι! Μέση λύση δεν θα υπάρξει.

Πιείτε τώρα ένα καφέ και τα ξαναλέμε….

 

Απαντήστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: