Ναυαγοσώστες, Σχολές, Δήμοι, Ξενοδοχεία, συνθήκες στην Ελλάδα

Συνθήκες Εργασίας & Εκπαίδευσης των Ναυαγοσωστών στην Ελλάδα.

Π.Δ. 31/2018, ΕΝΑΚΙΠ & ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ

Δημοσιεύυμε μια επιστολή προς το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, σχετικά με τα ιδιαίτερα προβλήματα του Π.Δ. 31/2018, με την οποία συμφωνούμε σε όλες σχεδόν τις αντιπροτάσεις.

argo_sxoloi

ΝΕΟ Π.Δ. 31/2018

Αργόσχολοι ναυαγοσώστες με τάβλο και χαρτιά, μακριά από τις παραλίες που κινδυνεύει ο κόσμος, προκειμένου κάποιοι επιτήδειοι εργολάβοι να νοικιάζουν στους δήμους τα σκάφη τους και να ανεβάζουν το κόστος των έργων.

 


 

ΕΝΑΚΙΠ

Ένωση Ναυαγοσωστών Αιγαίου Κρητικού 7 Ιονίου Πελάγους

Σωματείο Αναγνωρισμένο από το 1999

Αθήνα 20/03/2019

 

Αξιότιμοι κ.κ.

Υπουργέ ΝΠΠ, Υφυπουργέ, Διοικητή Λ.Α.

 

 1. Είμαστε η μοναδική χώρα στον κόσμο χωρίς ναυαγοσώστες από τις 17:30 δηλαδή την ώρα αιχμής
 2. Έχουμε το μικρότερο ωράριο στον κόσμο
 3. Είμαστε η μοναδική χώρα στον κόσμο που δεν έχουμε το πιο σημαντικό κομμάτι του ναυαγοσωστικού εξοπλισμού: «ΣΑΝΙΔΑ ΔΙΑΣΩΣΗΣ rescue board» (Μπήκε ένα άθλιο υποκατάστατο που πνίγει κι εξαπατά)
 4. Είμαστε η μοναδική χώρα στον κόσμο που δεν έχουμε απινιδωτές
 5. Είμαστε η μοναδική χώρα στον κόσμο που έχουμε 1 ναυαγοσώστη, ακόμη κι αν είναι επικίνδυν η παραλία, πνίγεται ο κόσμος και χρειάζονται 3 (Αλλά πληρώνουμε άχρηστο σκάφος 5. και 3 αργόσχολους)
 6. Είμαστε η μοναδική χώρα στον κόσμο που πληρώνουμε αργόσχολο ναυαγοσώστη, άνευ αντικειμένου, ο οποίος ανεβάζει το κόστος +33% προς όφελος του εργολάβου.
 7. Είμαστε η μοναδική χώρα στον κόσμο που θεωρούμε άχρηστους τους Έλληνες ναυαγοσώστες στα 40 τους κι ανίκανους να κολυμπήσουν 400μ.!, όταν παγκοσμίως δεν υπάρχει όριο αλλά εξετάσεις
 8. Είμαστε η μοναδική χώρα στον κόσμο με άχρηστο σκάφος 5μ. κάπου στο πουθενά, πορς όφελος των εργολάβων. Για πνιγμό διαρκείας 10 δευτερολέπτων και 10μ. από την ακτή, οι πολίτες και οι δήμοι, πληρώνουν σε επιτήδιους σκάφος 5μ. + 2 άπραγα άτομα πάνω σε αυτό, το οποίο βρίσκεται 1 ώρα μακριά!
 9. Είμαστε η μοναδική χώρα στον κόσμο που αντί για μικρά, ελαφριά, ευέλικτα σκαφάκια, έχουμε ψαρόβαρκες 3.30μ, +140 κιλών.
 10. Είμαστε η μοναδική χώρα στον κόσμο που οι ναυαγοσώστες χρειάζονται κάθε χρόνο 4 ιατρούς και μάλιστα ψυχίατρο.
 11. Είμαστε η μοναδική χώρα στον κόσμο που οι ναυαγοσώστες χρειάζονται δίπλωμα ταχυπλόου για σκαφάκι – βαρκούλα 3μ, κάτι που δεν ισχύει για κανέναν άνθρωπο στην Ελλάδα επαγγελματία ή ιδιώτη.
 12. Το Π.Δ. δημιουργεί στους δήμους μονοπωλιακές πρακτικές και εκβιασμούς (ή μου δίνεις ότι σου ζητώ ή δεν έχεις ναυαγοσώστες και σε καταστρέφω!), δημιουργεί υπερκοστολογήσεις και τα χρήματα των πολιτών πάνε στις τσέπες επιτήδειων.

Αξιότιμοι κύριοι,

με το Π.Δ. 31/2018 είχαμε απαράδεκτα φαινόμενα, όπως σε ακτή με 5 ναυαγοσώστες το κόστος ήταν 50.000€. Στην ίδια ακτή, πάλι με 5 ναυαγοσώστες το κόστος υπερδιπλασιάστηκε στα 107.000€!!

Σε άλλη περίπτωση ένας ναυαγοσώστης επιπλέον, κοστολογήθηκε 80.000€ αντί για 20.000€! όπως και άλλη περίπτωση, όπου έργο διπλασιάστηκε σε κόστος, με την προσθήκη ενός (1) μόνο παραπάνω ναυαγοσώστη.

Με τιμή

 

Μπικώφ Μαρία – Μανιά                                  Μιτριτσάκης Σπύρος

 

 

 

 

Απαντήστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: